vrijdag 19 juni 2015

Schoolreis! We zijn er bijna, we zijn er bijna! Maar nog niet helemaal!

Beste ouders,

Maandagochtend kwam de moeder van Reza met baby Silas op visite in de klas. Wat een knap mannetje en nog maar twee weekjes oud. We mochten allemaal vragen stellen over baby Silas. Hoe oud is hij? Hoe gaat hij in bad? Slaapt hij veel? Wat is er aan de hand als hij huilt? Oona kon ons alles uitleggen en baby Silas had ook nog even de hik. We mochten allemaal heel voorzichtig bij hem komen kijken. De kinderen waren helemaal verliefd! Silas heeft ook nog een cadeautje van ons gekregen: een shirtje met een broekje en een draken slabbetje. Dit kon natuurlijk niet ontbreken met het thema ridders, draken en jonkvrouwen!
 
  
Maandag vierde wij de 5e verjaardag van Wessel. Hiep hiep hoera Wessel 5 jaar! 
 

Dinsdag en donderdag hebben wij lekker in het speellokaal bewogen. Hier stond een parcours uit waarbij er geklommen, gehinkeld, gebalanceerd en gesprongen moest worden. En we mochten ook schommelen in het speellokaal. Dat was wel héél gaaf!
 

Woensdag was het eindelijk zo ver : Het schoolreisje naar Plaswijckpark! De kinderen hebben er het hele jaar naar uitgekeken!!  We hadden een zonnebloemshirt aan en een tas met allemaal lekkers mee. Op en top klaar om te vertrekken! Om half 10 vertrok de bus en de kinderen zaten helemaal klaar. Alle lieve papa's en mama's kwamen ons uitzwaaien. Daar aangekomen hebben wij ons 10 uur hapje lekker in het zonnetje opgegeten en soms stiekem een snoepje. erbij Hierna mochten wij in groepjes uit een om het park te verkennen. Er was een heel verkeerspark waar de kinderen met een skelter konden rondrijden. Er was een gedeelte met allemaal dieren en hier zijn we met een treintje langs gereden. Er was er ook een binnen speelparadijs ,waar de kinderen heerlijk konden klimmen en klauteren.  En we mochten tussen de vleugels van de zwaan om op het water te waterfietsen! Stoer! Er waren allerlei speeltoestellen zoals; glijbanen, schommels, wippen, speelboten, draaimolen, trampolines, spookzolder, water en zand speelplekken en een dierengedeelte. Wat vonden de kinderen dat prachtig! Er waren kleine eendjes, kuikentjes, biggetjes, zwijnen, lama's , apen, paarden en nog veel meer! Tenslotte kregen alle kinderen een lekker waterijsje om deze gezellige dag mooi af te sluiten. Op de terug weg was het ineens wel heel erg stil! Sommige kinderen lagen in een hele diepe slaap! Rianne, Jenny, Peter, Marlouke en Angelique bedankt voor de goede hulp en de gezelligheid! 
 
 


De oudste kleuters hebben deze week in hun rekenboekje gewerkt en hadden geen weektaak. Hierbij verbinden zij de hoeveelheid met het juiste cijfer. Ze hebben deze week de tweede tekening "Dit is mijn familie" voor het rapport gemaakt. Wat een leuke resultaten.  De jongsten hebben deze week een zomer telwerkje 1-10 gemaakt. Wat kunnen zij al steeds beter kleuren en tellen. Heel knap! Daarnaast hebben we natuurlijk heel wat werkjes uit de kasten gemaakt en in de hoeken gespeeld! We hebben na de schoolreis besproken wat iedereen het leukste vond. Hierbij was het antwoord vaak : ALLES!! We hebben een mooie tekening met alle leuke speeltoestellen gemaakt 

Donderdag en vrijdag hebben we een beetje rustig aan gedaan, zoals we dan zeggen "even chillen". We hebben rustig in de klas gewerkt, getekend, liedjes gezongen en geluisterd en boekjes gelezen.

Vrijdag heeft de juf alle knutselwerkjes en materialen van het thema ridders en jonkvrouwen er af gehaald , mee gegeven en opgeruimd. Wat is de klas dan ineens leeg! Maar het ruimt ook lekker op! Vanaf volgende week starten we met de grote schoonmaak!

Fijn zonnig weekend!

Groetjes,

Daisy

 
 


 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen