vrijdag 29 mei 2015

Week 22

Beste ouders,Een week vol met ridderverhalen, prentenboeken, jonkvrouwen, spelletjes, liedjes, dansjes en 31 enorme draken, haha! Op dinsdag mochten alle oudste kinderen een extra moeilijk werkje bij de juf maken. Spannend! De oudste mochten alle letters vertellen die zij al kennen! Wat weten zij er al veel! Dat is handig voor groep 3. Hierna zijn we met de rekenweektaak gestart. Deze week geen 6 taakjes, maar vier omdat we maar een korte week hadden .Alle kinderen hebben uit hun mapje een rekenwerkje gekozen, die zij nog niet gedaan hebben. De jongste hebben geleerd om in hun jongste mapje een stiptekening te maken. Hierbij beginnen ze met het cijfer 1  en trekken de lijn door t/m het cijfer 10. Uiteindelijk kwam hier een mooie kasteeltekening uit. Deze hebben zij moo ingekleurd.

Hier wat leuke foto's  uit de klas!Er zijn deze week ook mooie jonkvrouw hoeden geknutseld. Hier het resultaat!

We hebben allemaal mooie tekeningen gemaakt met kastelen, ridders, jonkvrouwen en draken.


In het speellokaal hebben wij gedanst en bewogen op muziek. We hebben ook tikspelletjes gedaan en het moeilijkste tikspel was het duo tikspel. Twee kinderen zitten aan elkaar en moeten proberen om alle kinderen te tikken. Best lastig, maar heel grappig want er komen ook momenten voor dat ieder een andere kant op wil!

Verder hebben we deze week heel wat leuke digibordlessen gedaan waarbij wij hebben geleerd om met ridderwoorden te rijmen bijv. kanon- ballon! We hebben geleerd hoe wij kunnen zien hoeveel kronen er in de kast missen. In de kast passen er 10 en er staan er nog twee. Hoeveel zijn er weggehaald. Je kunt er zelfs sommetjes mee maken!

Deze week kwam Roman bij ons wennen! Welkom in 1/2A!


Hiep hiep hoera! Vrijdag ochtend  is het broertje van Reza geboren. Zijn naam is Silas. Wat zijn wij allemaal blij dat hij geboren is. Heel veel liefde en geluk toegewenst! Liefs en een dikke knuffel van ons allemaal!We hebben de week afgesloten met een verhaal van Ridder en de draak! Hierbij hadden wij het lekkere gezonde hapje van Skip! Dankjewel Skip voor het lekkere hapje!


Hierbij ook nog even de belangrijke data op de blog:De (25e) verjaardag van de juf vieren we op woensdag 10 juni. Alle kinderen mogen verkleed naar school. Op deze ochtend zullen er verschillende activiteiten in de klas plaats vinden.
- Lieveheersbeestjespad: ontdekken in de natuur op Donderdagochtend 11 juni
Sportdag is op vrijdagmiddag 12 juni. Ouders mogen achter het hek bij het voorplein komen aanmoedigen! ;-)  
Schoolreis is op woensdag 17 juni (Plaswijckpark) 
- Bezoek aan de Kinderboerderij is op vrijdag 27 juni (ochtend)
Zomerfeest is op woensdag 24 juni. (16.00-20.00) *hulp (aanmelden via school)
Afscheid van groep 2 is voor de groep 2 ouders op 8 juli in de klas. Verdere informatie volgt.
- Het gezellige afscheidsfeest is voor alle ouders en is ook op woensdag 8 juli van 16.00- 19.00.
 - Week 26,27,28, opruimen van de klas. Er komt een inschrijflijst bij de deur!

Fijn weekend!

Groetjes,

Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen