vrijdag 22 mei 2015

Week 21: Ipads in de klas!

Beste ouders,

Na een heerlijke meivakantie zijn we maandag weer fris van start gegaan. Iedereen had een hele fijne gezellige vakantie gehad en was lekker uitgerust. We zijn met een nieuw thema "Ridders en jonkvrouwen" gestart. Wat is dit een leuk thema waarbij de kinderen hun fantasie helemaal kwijt kunnen. De kinderen hadden allemaal spulletjes van thuis meegenomen, super! De juf is ook op pad geweest en had allemaal mooie materialen voor het thema gekocht. We zijn eerst met een woordweb gestart. Hierbij hebben wij eerst van te voren bedacht wat er allemaal bij ridders en jonkvrouwen hoort zoals een kasteel, harnas, kanon, vaandel, schild, diamanten, draken, schatkist, jurken en nog veel meer. Hierna heeft de juf deze plaatjes opgezocht en hebben we deze plaatjes en de woordjes bij de verteltafel opgehangen. Op de verteltafel verzamelen wij allemaal materiaal wat met dit thema te maken heeft zoals boeken, ridders, kasteel speelset, ridderaankleding, knuffels, kralenplanken en nog veel meer. Hier kunnen wij verhalen en prentenboeken naspelen.In de poppenhoek hebben wij een kasteel waarbij de kinderen zich mogen omkleden en als echte ridders en jonkvrouw kunnen spelen. Er word vlees klaargemaakt bij het vuur en de ridders doen soms een oefengevecht. De jonkvrouwen maken lekker eten klaar en dansen. Natuurlijk hebben wij ook meisjesridders en die zijn echt heel stoer! We hebben deze week ook al geknutseld. We hebben schilden gemaakt met goud en zilver, gaaf!!! We zijn ook aan het verven en daar worden al jonkvrouwen, ridders, kastelen draken, en kanonnen geverfd! 
In de blokkenhoek worden ook mooie kastelen gebouwd.
 
 

Deze week hebben wij weer keihard aan de weektaak gewerkt. Hierbij hebben wij de letter r van ridder geleerd. We hebben allemaal plaatjes met de letter r getekend. Daarnaast hebben wij een taalwerkje gemaakt waarbij we heel goed naar (ridder) woorden moesten kijken en hetzelfde woord hebben gezocht. Dat gaat ook al heel goed. We hebben allemaal taalwerkjes uit de kast gemaakt van rijmen tot aan communicatie werkje. Alle weektaken waren op vrijdag weer af! Goedzo kanjers!Groep 1 heeft deze week het werkje " Hoeveel woordstukjes heeft een woord" gemaakt. Hierbij hebben wij allemaal thema woorden geklapt zoals ka-steel, dat zijn 2 woordklapjes. Of bijv. uit-kijk-to-ren en dat zijn er vier! Wat gaat dit al goed.


Deze week hadden wij wel 3 feestjes. Wat een gezelligheid!!!


Hiep hiep hoera Gianluca 6 jaar!Hiep hiep hoera Mick 4 jaar! Hiep hiep hoera Emma 6 jaar!

 
De juf had in de vakantie ook iets nieuws gekocht: Magisch zand!!! Dit zand is heel compact, daardoor bouw je gemakkelijk de leukste kunstwerken en is het ook makkelijk op te ruimen. Met het magisch zand van kunnen de kinderen ook binnen eindeloos kneden, vormen en graven. Het zand droogt nooit uit. Het lijkt wel magie!!
 
 
Deze week hebben wij nog iets heel leuks gedaan, want wij mochten op de nieuwe iPads aan de slag. Meester Eddy heeft 31 IPads voor de hele school gekocht. Dankjewel meester Eddy! Alle klassen mogen hiermee gaan werken. Zodoende mochten wij deze week de iPad al even uitproberen. De juf wist niet wat ze zag..... alle kinderen konden er zo mee starten. We hebben leuke werkjes gemaakt waarbij we patronen konden maken, tellen, muziek maken, kleuren, tekenen, prentenboekjes luisteren, lego filmpjes bekijken en nog veel meer. De kinderen vonden het geweldig! Op naar de volgende IPad les!


25 mei Dag van het kasteel

Aan de Dag van het Kasteel, op 25 mei tweede pinksterdag, doen veertien landgoederen mee uit de Landgoederenzone in Zuid-Holland. Bezoekers kunnen die dag kastelen en buitenplaatsen van binnen bezichtigen, een rondleiding over een landgoed krijgen, een kasteelconcert bijwonen, of picknicken in een romantische theetuin. Veertien landgoederen openen hun deuren en verzorgen een divers programma. Van het vroegere Shell-landgoed Te Werve in Rijswijk tot aan Huygensmuseum Hofwijck in Voorburg.

Op Huygensmuseum Hofwijck zijn er elk heel uur speedrondleidingen door de bijzondere tuin. Kinderen kunnen zich verkleden en op de foto en er zijn Oudhollandse spelletjes in de tuin. Ook is er een houtbewerker en een pottenbakker. Alle activiteiten zijn gratis. Entree tot Hofwijck is die dag half geld: 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Bezoek het museum, verkleed je als edelman, speel in de tuin, eet oudhollands gebak of kom pottenbakken!
De landgoederen tussen Den Haag tot voorbij Leiden vormen een erfgoedlijn. Door samen te werken (o.a. in het landgoedpaspoort en de landgoedkaart) promoten zij gezamenlijk bezoek aan minder bekende parels langs het snoer. Er zijn vele activiteiten te beleven voor jong en oud, zoals markten met streekproducten of een tuinconcert. Kinderen kunnen een ridder of jonkvrouw ontmoeten. Middeleeuws geklede personen zullen her en der verschijnen, en ook een roofvogelshow ontbreekt niet op het programma.
De deelnemende landgoederen zijn: Kasteel Duivenvoorde, Ru├»ne Kasteel Teylingen, Huize De Paauw, Kasteel Keukenhof, Huys Te Warmont, Buitenplaats Hofwijck, ’t Huys Dever, Landgoed Berestijn, Kasteel Oud-Poelgeest, Buitenplaats Berbice, Landgoed Te Werve, Landgoed Ockenburgh, Kasteel Endegeest en Buitenplaats Vroenhof. Programma op
www.landgoederenzonezh.nl.Veel plezier en een fijn lang weekend!


Groetjes,


Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen