vrijdag 1 mei 2015

Week 19

Beste ouders,
 
Na een heerlijk gezellig Koningsweekend zijn we weer lekker van start gegaan. Allereerst hebben we in een buiten en binnen kring uitgebreid besproken wat wij allemaal met Koningsdag gedaan hebben en natuurlijk op de vrijmarkt gescoord hebben. Het leuke hierbij is dat alle kinderen de kans krijgen om het aan iemand te vertellen. We leren hierdoor ook heel goed naar elkaar te luisteren!

 
 
Deze week hadden wij geen weektaak i.v.m met de korte week, maar we zijn druk bezig met de beginnende groep 3 rekenwerkboekjes! Daarnaast doen we natuurlijk nog allemaal leuke lesjes in de kring. We hadden bijv. een taalles waarbij de juf elke keer een letter weggehaald. jurk - urk, leeuw- eeuw, kraan-aan. De juf haalt elke keer de eerste letter weg. Dit kan natuurlijk ook bij de rekenlesjes. 1,2,3,4....6,7 Welk cijfer heeft de juf weggelaten? Wat weten ze dit al goed. Daarnaast hebben werkjes uit de kasten gemaakt, levelwerkjes gedaan, gedanst, gezongen en in de hoeken gespeeld!  Deze week vierde wij Malin haar 6e verjaardag! Hiep hiep hoera!!

 
We hebben deze week ook lekker bewogen in het speellokaal. In het speellokaal hebben wij het het spel “Reis om de wereld” gedaan waarbij de kinderen intensief over allerlei materialen (ladders, blokken, hoepels, kasten, wipwap ) heen moesten klimmen en klauteren. De kinderen zijn langs allerlei landen geweest en vonden dit heel erg leuk! Ze namen natuurlijk ook hun denkbeeldige rugzak mee en uit die rugzak halen ze verschillende voorwerpen zoals een zaklamp en dan doet de juf het licht uit. In het donker op pad, dat is super spannend natuurlijk!

                                            


De sterrenkers is ontzettend snel gegroeid. Zo snel dat we donderdag onze sterrenkers op een crackertje met kruidenkaas konden eten. Jammie wat was dat lekker!!!We hebben de week gezellig afgesloten met het heerlijke gezonde hapje van Dani!! Jammie! Bedankt!

Daarnaast hebben we natuurlijk ook heel hard gewerkt aan onze moederdagcadeautjes! Hoe kwamen de kinderen aan die roze voetjes?...... hihi!
Alle moeders een hele fijne Moederdag! De kinderen hebben ook nog een leuk liedje geleerd! Geef de aller dikste klapzoen die je kent.....

 
 
Daarnaast wensen wij de papa en mama van Emma en de papa en mama van Zoë S een hele mooie bruiloft toe met een heerlijke zonnetje! We hebben voor alle twee de bruiloften een mooie kaart gemaakt en hier allemaal onze naam met hartjes opgeschreven. Daarnaast zat er ook een pot met hartjes snoepjes bij, een pot vol liefde! Veel geluk met elkaar!Wij wensen iedereen een hele fijne meivakantie! Rust lekker uit en geniet van het zonnetje We zien elkaar weer op maandag 19 mei!! We starten dan met het nieuwe thema Ridders en jonkvrouwen. Materialen zijn van harte welkom!Fijne vakantie!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen