vrijdag 24 april 2015

Week 18: Koningsspelen

Beste ouders,

Wat hebben we toch een leuke en lieve groep! Ze zijn ze allemaal zo lief en knuffelig voor en met elkaar. Deze week kwam Mick bij ons wennen! Welkom in 1/2A! Hij werd hand in hand overal mee naar toegenomen en overal bij betrokken! Wat hebben nu alweer een groep van 30 kanjers!!

 

Deze week hebben wij het over de ontwikkeling van kikkerdril tot kikker gehad. Wat een interessante ontwikkeling is dat! Toevallig kunnen wij deze ontwikkeling ook nog van heel dichtbij op tafel bekijken. Vorige week kwamen wij op school en toen waren de eitjes open gegaan en waren er al kleine kikkervisjes. Ze groeien heel goed en kunnen al steeds beter zwemmen met hun staart. Daarnaast hebben wij ook een heel interessant filmpje gezien waarbij we de groei van kikkerdril tot kikker echt konden zien gebeuren!! Hierin hebben wij ook geleerd dat kikkers koudbloedig zijn en in de winter een winterslaap houden.  We weten nu hoe de mannetjes kikkers de vrouwtjes kikkers roepen. Ze leggen wel twee tot drie duizend eitjes!! Ze komen na ongeveer 3 weken uit!! Nu zijn het dikkopjes, maar over een tijdje gaat er weer iets aan de vorm veranderen. We zijn nu wel héél benieuwd naar onze aankomende kikkers. We geven de kikkervisjes om de paar dagen een voedingstabletje en hier smikkelen zij heerlijk van!
.Dinsdag en donderdag hebben wij ook gegymd. Hier hebben wij de volgende onderdelen gedaan: tikspel, trefbal, balanceren en hoogspringen!

Deze week vierde wij Djava haar 4e verjaardag! Hiep hiep hoera! Libby is ook 4 jaar geworden! Hieperdepiep!Vrijdag vierde wij de Koningsdag. We zijn gestart met het koningshuis en de daarbij alle behorende begrippen besproken. We hebben over koning Willem Alexander, koningin Maxima en natuurlijk de prinsessen gehad! Nog wat leuke koningsspelletjes op het digibord gedaan. Hierna mochten wij aftellen en toen was de start van de Koningsspelen. Hierna hebben wij de koningsdans “Energie“ gedaan en heel goed bewogen. Leuk om thuis nog eens te doen! Hierna hebben wij een heel spelparcours van 18 spellen op het kleuterplein gedaan! Dus een lekker actieve ochtend! Als afsluiting kregen wij een lekker aardbeienijsje!!
De rest van de foto's kunnen jullie bekijken via de link (mail)!

We hebben de week afgesloten met een heerlijk fruithapje van Reza met Nederlandse vlaggentjes! Super leuk! We hebben weer genoten met elkaar!

Fijne Koningsdag en tot dinsdag!Liefs,

Juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen