vrijdag 17 april 2015

Week 17 : Museon Ei, ei wat is dat voor een ei?

 Beste ouders,

Wat hebben we een prachtige week achter de rug. Deze week hebben wij geleerd hoe de ontwikkeling van een zaadje tot een plant plaats vind. Dinsdag zijn wij in een grote gezamenlijke kring gestart. Hierbij hebben wij alle benodigdheden die bij het zaaien komen kijken besproken en bekeken. We hebben de stappen van het zaaien besproken en daarbij de kaartjes in de goede volgorde opgehangen. Hierna is er al een groepje gestart om een eigen zaaibakje te knutselen. De kinderen hebben eerst de bakjes voorzien van een mooi mozaïek patroon en hierna mochten de kinderen zelf de zaadjes van het Sterrenkers zaaien. Prachtig vonden de kinderen het. De foto's van de groei zullen wij ook laten zien! We hebben het natuurlijk ook over de lente bloemen gehad. Wij hebben geleerd welke bloemen er zijn zoals ; de narcis, de tulp, sneeuwklokje, hyacint en de krokus.

 

Deze week hadden wij de weektaak Taal. Hierbij hebben de oudste een letter werkje gemaakt waarbij zij de juiste letters van de lente woorden mochten omcirkelen (letterherkenning) Daarnaast hebben we alle woorden met de n geleerd en ingekleurd. De jongste hebben het begrip rijmen geoefend. We hebben woorden bedacht die op elkaar rijmen. Daarbij hebben we ook nog een werkje in het jongste mapje gemaakt waarbij we de twee plaatjes die op elkaar rijmen mochten inkleuren zoals pijl- bijl.De oudste hebben ook een moeilijk letter alfabet werkje met de juf gemaakt. Hierbij zei de juf een letter en mochten zij die letter in een vakje schrijven en daarbij ook kleine plaatjes tekenen met deze letter. Super leuk! Zo leren we de letters benoemen, schrijven en ook nog woordjes/plaatjes te tekenen met deze letters. Héél knap!

Deze week kwam Libby gezellig bij ons in de klas wennen. Welkom in 1/2A! Libby heeft het al goed naar haar zin en de andere kinderen vinden het ook erg leuk dat zij bij ons in de klas is gekomen!

Op woensdag mochten wij met de bus naar het Museon voor de les 'Ei ei ei, wat komt er uit het ei? Bij binnenkomst waren de kinderen al erg onder de indruk met alle grote dino's. In het lokaal waren allemaal grote en kleine eieren neergelegd. Hierbij hebben wij de juiste moeder opgezocht bijv; en ei van een krokodil, schildpad, meeuw, kraai en ook een heel klein eitje van een kolibrie. De les ging vooral over alle dino's die héél lang geleden leefden. Als eerst mochten wij de baby dino's knuffelen, super lief! Hierna mochten wij door het Museon lopen en kwamen wij allemaal grote dino's tegen. We hebben geleerd dat de dino planteneters ook kleine steentjes eten om de planten in hun buik fijn te maken. Er was zelfs een dinodrol in het Museon! Natuurlijk wilde iedereen hier wel even aan ruiken!  De kinderen waren héél erg onder de indruk van de grote dino's, die konden bewegen en daarbij ook nog geluiden maakten! Best spannend, maar ook wel "héél cool " zei Isaac! Zeker nog een bezoekje waard! Nicolet en Renske bedankt voor de extra begeleiding!
                                   

We hebben deze week ook geleerd hoe wij moeten klokkijken. Wat dat is heel belangrijk, de tijd staat nooit stil!!! We hebben geleerd hoe we de hele uren kunnen aflezen. De grote wijzer staat dan op de twaalf en de kleine wijzer wijst naar een getal. Maar ook kwart over, kwart voor en de halve huren. Zo weten we nu ook dat wij om half 9 op school komen, om 12 uur de overblijf hebben, om 1 uur weer beginnen in de kring en om 3 uur naar huis gaan. Hierna hebben wij op het digibord met de klok geoefend. Wat was dat leuk!
We hebben gegymd:
springtouwen
 klossen lopen

balanceren
 hinkelen
En natuurlijk lekker in het zonnetje met elkaar buiten gespeeld. We hebben geleerd hoe wij moeten elastieken en zingen daar ook een liedje bij. Wat kunnen ze het al goed!!


Vrijdag hadden wij een Engels grasparkiet op visite in de klas. Deze grasparkiet is van de opa en oma van Dyanti. Wat een mooie blauwe parkiet en vrolijk dat hij was! Hij heeft heel de dag lekker naar ons zitten kletsen. We hebben natuurlijk ook wat informatie en filmpjes over de grasparkieten opgezocht. Héél veel kinderen willen nu ook graag een parkiet!
We hebben de week gezellig afgesloten van het gezonde hapje van Sanne! Spiesjes met lekkere druiven, kaasjes en worstjes! Jammie de kids hebben er van genoten!! Bedankt!
Bijzonderheden:
- Alle ouders hebben vrijdag de brief over schoolreis ontvangen. Jippie, dit jaar gaan wij naar Plaswijckpark! Alle kinderen van voor 1 april mogen mee op schoolreis. De nieuwe (wen) kinderen die na 1 april jarig zijn gaan volgend jaar mee.


Fijn zonnig weekend!
Liefs,

Juf Daisy
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen