vrijdag 10 april 2015

Week 16


Beste ouders,

Zo na de gezellig paasdagen kwamen wij dinsdag weer op school. Na alle leuke paasverhalen en leuke uitjes zijn wij met een nieuwe weektaak gestart. We hebben deze week de nieuwe letter N geleerd. De N van neus, nijlpaard, nest, nee en naaimachine. We hebben daarbij een werkje over de n gemaakt en daarbij allemaal plaatjes met een n getekend. Daarnaast hebben we een motoriekwerkje van een rups gemaakt. Hierbij moesten wij de lijnen netjes volgen. Hier oefenen wij de pengreep ook goed mee! Daarnaast hebben we lekker in de hoeken gespeeld, uit de kasten gewerkt en samen met elkaar werkjes uitgekozen.

We hebben sinds deze week over het thema lente en het zonnige weer werkt zeker mee! De klas is helemaal in de lente sferen. Onze ramen zijn ook prachtig beschildert door Esther ( moeder van Hette) We zijn er heel erg blij  mee! Bedankt! Voor leuke raamschilderingen of tekening kunt u bij haar terecht!Deze week hebben wij het over alle jonge dieren op de kinderboerderij gehad. We hebben al heel wat boekjes gelezen en hier kwamen de volgende jonge dieren voorbij: kuikentje, veulen, lammetje, biggetje, kitten en kalfje. Zodoende hebben wij een eigen kinderboerderij (dierenhoek) in onze poppenhoek gemaakt. Alle kinderen mogen een dier meenemen en in de kinderboerderij neerzetten. Hier kunnen de kinderen de dieren verzorgen als boer of boerin en vooral heel veel knuffelen!


In de klas kunnen de kinderen ook kiezen om aan de lente verteltafel te zitten. Hier staan allerlei boekjes,puzzels, knuffeltjes en werkjes die met de lentedieren te maken hebben en dit stimuleert de woordenschat. Daarnaast hebben wij bij de blokkentafel ook een boerderij speelset staan, waar de kinderen zelf hun eigen verhaal met de speelfiguren kunnen bedenken. In de blokkenhoek worden mooie kinderboerderijen gebouwd waarbij de dieren allemaal hun eigen hok krijgen. Daanaast kunnen de kinderen ook eendjes uit de vijver visser en dat is nog niet zo makkelijk, haha!!Woensdag mochten wij naar een hele leuke poppenvoorstelling. Het verhaal ging over een kip en een lammetje van de boederij. Ze waren de eieren kwijt en er werden ook leuke liedjes gezongen over pannenkoeken. Wat lust jij op je pannenkoek?
In de gym hebben wij allemaal leuke activiteiten met een ballon gedaan. Hierbij hebben wij de ballon hoog gehouden met bijv. je pink en daarbij proberen om in de hoepen te blijven staan. Best lastig! Hierna elke keer met een ander lichaamsdeels bijv.je neus, je grote teen, je schouders of met je billen!De kinderen vonden het prachtig!!We hebben sinds donderdag ook kikkerdril is de klas. De kinderen vinden het prachtig. We volgen alles op de voet.

We hebben deze week ook weer lekker in het zonnetje buiten kunnen samenspelen. Dat was echt genieten!!! En op vrijdag hebben we lekker buiten gegeten!!

Op vrijdag waren alle weektaken weer netjes af en we hebben de week afgesloten met een heerlijk perenijsje van Erik! Jammie!!! Genieten!! Bedankt Erik!


Fijn zonnig weekend!
Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen