vrijdag 20 maart 2015

Week 12: Beroepenfeest!

Beste ouders,

Op maandag zijn wij met de weektaak motoriek gestart. Hierbij hebben wij oefeningen met het schrijfpotlood gemaakt. Door dit te oefenen kunnen wij steeds netter schrijven, tekenen en kleuren. In de weektaak hebben zij ook het werkje over de letter a gemaakt. Bij welk woord hoor je de letter a in het midden? Het werkje "Dit wil ik graag oefenen" mochten de kinderen deze keer op het krijtbord uitvoeren. Hier hebben zij allemaal woorden geschreven, die zij al kennen. Super knap!

Maandagochtend mochten wij naar de dansvoorstelling kleur. Wat was dat spannend en leuk om te zien. Kleur is een levendige dansvoorstelling van choreograaf Gaia Gonnelli. In haar werk combineert Gaia Gonnelli dans, theater, live muziek en andere kunstdisciplines. Haar interesse ligt in het creëren van werk dat kinderen stimuleert om hun eigen, autonome verbeeldingskracht te gebruiken. Zij biedt hen de contouren voor interpretatie, maar niet de hapklare betekenissen.
 
 
Een emmer gaat open... Wat zit erin? Blauwe verf. En in de andere emmers ? De dansers beginnen te kruipen, rollen en draaien over de vloer. Ze laten gekleurde sporen achter op het papier, in rood, blauw, geel en groen. Langzaam ontstaat er een kleurrijk schilderij gemaakt, niet alleen met kwasten of met handen en vingers, maar met het hele lichaam.

Een witte vloer van papier
Zeven witte emmers
En twee dansers, in wit gekleed

 
Op dinsdag zijn lekker gaan dansen en bewegen in het speellokaal. Hierbij hebben we geleerd om op het ritme van de trommel te bewegen. Daarnaast hebben we op heel veel liedjes van Dirk Scheele en liedjes van de kleuter cd gedanst.
 
Woensdag hadden wij de afsluiting van het thema beroepen! Als eerst in de klas gestart met de juf die als iemand van de Dierenambulance was verkleed. Hier hebben wij het dierengeluidenspel gedaan! Wat hebben de kinderen een goede oren. Hierna mochten de kinderen in de andere klassen ook andere activiteiten doen zoals ; nagellakken, schminken, bekertjes stapelen, kimspel, en liedjes zingen. 
 
 
 

 
Tenslotte hebben wij de schatkist van onze groep met héél veel moeite in gegraven. We hadden eerst een mooi plekje in het bos uitgekozen, maar daar lagen wel heel veel wortels in de grond. Zodoende toch een plek bij de zandspeeltuin uitgekozen. Na heel wat zand door de lucht en in onze haren en schoenen, heeft de schatkist een mooi plekje gekregen. Hierna nog lekker even in de speeltuin gespeeld. Moe maar voldaan weer naar school waar onze papa's en mama's al lief stonden te wachten! Wat hebben we weer met elkaar genoten! Bedankt Rianne en Rénee voor de hulp en de gezelligheid!
 
 
Op donderdag kwam de vader van Emma en zijn vriend Bart (producer) bij ons in de klas op visite. Jelle ( vader van Emma) heeft een eigen muziek studio. Hoe gaaf is dat! Hij had zijn studio in het klein meegenomen en wij mochten iets gaan inzingen. Matteo zong: "Ik ben Matteo en ik kan heel lekker zingen". Sil zong: "Ik ben Sil en ik doe wat ik wil" Sara mocht een muziekinstrument laten horen en de juf moest het volgende zingen"Ik ben de juf en ik dans mij suf! De kinderen zingen het nu nog steeds.... hahaha! Alle kinderen mochten meedoen met het achtergrond koor! Wat was dat leuk en wat zijn de kinderen muzikaal! Jelle heeft ons belooft dat wij een keer bij hem thuis in de studio mogen komen. Dan kunnen we een echt lied opnemen! Jelle, we houden je eraan! Bedankt Jelle en Bart! 


 
Op vrijdag hadden wij een gezellige inloop in de klas. Wat waren er veel ouders, gezellig! Sommige kinderen moesten zelfs in de poppenhoek hun puzzel maken omdat er te weinig plek in de klas was. De kinderen vinden het erg leuk om al het werk uit de klas te laten zien.
 
Bijzonderheden:
- Aankomende woensdag hebben wij de grote rekendag. De gehele dag staat centraal rondom allerlei rekenenactiviteiten! We rouleren door alle kleuterklassen heen! 
- Vergeet het paaslootje niet in te leveren!
 
Fijn weekend!
 
Liefs,
 
Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen