vrijdag 6 maart 2015

Week 10


Beste ouders,

Na een heerlijke week voorjaarsvakantie kwamen we weer fris en fruitig op school. Iedereen had er weer helemaal zin in en begon vol energie aan de weektaak en alle werkjes uit de kast. Natuurlijk hebben we eerst uitgebreid alle vakantieverhalen besproken. Dit doen wij niet in de grote kring.... want dat kan wel een hele dag duren! We doen dat met een buiten en een binnenkring. Hierbij hebben de kinderen een praatmaatje en zitten zij met hun knieën tegen elkaar. De kinderen vertellen aan elkaar wat zij allemaal in de vakantie gedaan hebben. Het is leuk dat iedereen hierbij zijn verhaal kan vertellen en we leren ook nog eens goed naar elkaar te luisteren!Wat hebben wij deze week geleerd en gedaan:
 
- De letter b schrijven.
- Allelei woorden met een b benoemen.
- Rijmen met de rijmmachine.
- Hoeveel woordstukje heeft een woord: brand- weer- man
- Getallen bij elkaar optellen.
- Terugtellen met een raket!
- Wat klopt er niet? Hierbij had de juf allemaal leuke plaatjes waarbij er iets heel geks aan de hand was. Een kat die bang weg rent voor een muis. Of een meisje die haar haren aan het borstelen is met een bezem. De kinderen vonden het prachtig. De kinderen kunnen hierbij verwoorden wat er niet klopt en hoe het wel moet.
- Spel waarbij we woordjes in elkaars oor fluisteren. Het laatste kind mag het woord dan hard op zeggen. Wat hebben de kinderen een goede oren! 
 -Een aantal kinderen zijn met de juf in een groepje aan het oefenen met lezen. Wat kunnen ze dit al goed!!

De oudste kleuters hebben natuurlijk lekker aan de weektaak gewerkt  maar de jongste hebben ook keihard gewerkt. Ze hebben werkjes uit de kasten gewerkt, in de hoeken gespeeld en ook nog eens twee werkjes in hun jongste mapje gemaakt. Bij het eerste hebben zij geleerd om de eerste letter van een woord te omcirkelen en bij het tweede werkje hebben zij hun naam leren schrijven.Op maandag kwam Dani bij ons wennen! Welkom in 1/2A Dani!Dinsdag en woensdag waren de rapport middagen en avonden. Bedankt voor uw komst en de fijne gesprekken. Leuk om te horen dat de kinderen het in de klas zo naar hun zin hebben! Wat hadden de oudste kleuters allemaal een mooie rapport. De juf is heel trots alle kinderen!

Op woensdag vierde wij de verjaardag van Yannick. Hiep hiep hoera Yannick 4 jaar!


 
Op woensdag kwam de moeder van Erik met haar collega Conny bij ons in de klas over hun beroep vertellen. Zij hebben ons verteld over het ziekenhuis. De moeder van Erik werkt als secretaresse binnen het ziekenhuis, dus zij heeft heel veel contact met heel veel mensen via de computer en de telefoon. Ze hebben ook uitgelegd hoe het gaat als je als kind voor een operatie naar het ziekenhuis komt. Stap voor stap met allerlei foto's hebben we gezien hoe dat gaat. Het kindje ging uiteindelijk weer heel vrolijk naar huis. Op het dak van het ziekenhuis komt zelf weleens een ambulance helikopter. Tenslotte kregen we ook nog een mooi clinic clown boek en een aankleedboek. Dankjewel dames! We hebben enorm gelachen en de kinderen en de juf vonden het heel erg leuk!
Vrijdag vierde wij Erik zijn verjaardag. Hiep hiep hoera Erik 6 jaar! Gefeliciteerd!Deze week hebben we ook weer lekker in een groepje geknutseld. De kinderen hebben een zuster of een dokter geknutseld! Daarnaast worden er nog steeds mooie schilder werkjes gemaakt.

Op vrijdagmiddag kwam de moeder van Matteo bij ons in de klas over haar beroep vertellen. Zij is een fysiotherapeut. Ze heeft ons allemaal plaatjes laten zien en daarbij uitgelegd wat een fysiotherapeut allemaal doet. Ze kijkt naar de botten en dat zijn er wel  200, En natuurlijk ook naar alle spieren en dat zijn er wel 600! Ze stellen eerst vragen aan de mensen en kijken heel gericht naar het lichaam. Hierna gaan ze aan de slag. De kinderen kregen allemaal balansoefeningen om mee te doen. Met je ogen dicht is het al een stuk moeilijker. Ze had ook nog kinderkrukken mee genomen, en dat moest natuurlijk ook even uitgeprobeerd worden. De moeder van Matteo helpt vooral mensen die een zwak hart hebben. Zij heeft ons hier over een filmpje laten zien, waarbij er heel gericht gekeken moest worden. Hierna heeft zij er vragen over gesteld. Daarnaast had ze ook een speciaal apparaat meegenomen. Hierbij moest de juf heel diep inademen via een pijpje en zo moest je het gezichtje precies in het midden houden. De kinderen vonden het heel interessant. Toen de juf als laatst aan alle kinderen vroeg "Wie zou er later een fysiotherapeut willen worden"  staken bijna alle kinderen hun vinger op! De moeder van Matteo gaf al aan dat ze later bij haar stage mogen komen lopen. Bedankt voor de leuke en zeer interessant les over het beroep als fysiotherapeut!


Vrijdag waren alle weektaken weer af!! Yess!! We hebben de week weer gezellig met het gezonde hapje van Matteo afgesloten. Jammie!!

Op de gang hangt een groene lijst. Hier kunnen de kinderen moestuintjes ruilen. Hier kunt u ook opschrijven welke ze nog nodig hebben om het hele moestuintje compleet te maken.

Fijn zonnig weekend!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen