vrijdag 27 maart 2015

Week 14: De grote Rekendag!


Beste  ouders,
Op maandagochtend  zijn wij met de oudste kleuters met de weektaak Taal gestart. De jongsten werken deze ochtend uit de kasten. De kinderen zijn dan zelfstandig aan het werk.Heel knap! In de weektaak hebben wij de letter a leren schrijven. Daarnaast hebben we geleerd wat een mandela is en hebben we zelf ook een paas mandala gemaakt. De kinderen hebben ook taalwerkjes gemaakt, in de hoeken gespeeld en natuurlijk ook de leuke digibordlessen met elkaar gedaan. Hierbij hebben we de eieren van de kip met elkaar geteld. Daarna werd het steeds moeilijker en werd de vraag gesteld :”Hoeveel eieren liggen er als er nog 1 bij komt? De kinderen moesten vreselijk lachen als de kip er een ei bij ging leggen. Daarna nog de vraag: “ Hoeveel eieren liggen er als er 1 ei uitkomt? Dit zijn eigenlijk al sommetjes! Deze week hebben wij het ook over de kleur en de vormen gehad.


Maandag kwam Matteo binnen en zijn arm zat in het gips! Dat was even schrikken! Vrijdagmiddag was Matteo na schooltijd nog even bij het voorplein aan het koprollen en dat ging niet helemaal goed. Matteo is er afgevallen en had heel veel pijn. De juf hoorde hem buiten huilen, en zodoende even een mitella uit ons ziekenhuis(poppenhoek) gepakt! Hij is samen met papa naar het ziekenhuis gegaan en zijn bovenarm was toch gebroken! .  Dat was even schikken, maar gelukkig gaat het nu veel beter met hem! Alle kinderen helpen hem met zijn jas en met de werkjes. We kijken goed uit voor hem waar hij loopt. Wat hebben we toch een lieve kinderen allemaal!

Hiep hiep hoera! Dinsdag vierde wij Axel zijn 6e verjaardag! Hij trakteerde ons op heerlijke fruitspiesjes jammie!

We hebben ook nog goed bewogen in het speellokaal. De volgende onderdelen hebben wij hier gedaan:
                                                              huizentikkertje

balanceren

                                               
                                                                  gooien en vangen


klimmen en klauteren

Woensdag was het dan zover…. de grote Rekendag! De kinderen zaten vol spanning en dat was te merken, haha! De hele dag stond in het teken van rekenen en zodoende waren er allemaal leuke rekenactiviteiten door de hele school georganiseerd. De kleuters konden in elke kleuter klas een leuke rekenactiviteit doen zoals drijven en zinken, mozaiken, cijfers herkennen, patronen maken, vormenspel, cirkels van Kandinsky, vormen tekenen en nog véél meer! Zie alle foto's! Johan en Anke bedankt! Het was een hele leuke dag!We hebben deze week ook lekker geknutseld. We zijn nu aan het knutselen voor de Pasen. We schilderen mooie paashazen en eieren. Hierbij kijken wij heel goed naar kleurgebruik en patronen. Daarnaast hebben we ook al kuikentjes uit een ei geknutseld. Te schattig! De jongste hebben een leuke stempeltechniek gebruikt waarbij zij met kurken in de verf hun ei konden versieren. Super leuk resultaat! Ons werk is te bewonderen op de ramen en in de klas!
Op vrijdag hadden wij de eerste buitenbeurt en het zonnetje scheen heerlijk. We hebben met elkaar een heel hinkel-banden en planken parcour uitgezet! Wat vonden wij dit leuk! We hebben de week afgesloten met een heerlijk vishengel hapje van Maartje! Jammie! Bedankt!
Bijzonderheden:
- Woensdagmiddag 1 april zetten wij de tafels voor het ontbijt klaar.


- Donderdag 2 april hebben wij het paasontbijt!

- Vergeet het ontbijtje voor een ander niet! ;-)

- De kinderen hebben vanmiddag een bord met lootje in hun tas mee naar huis gekregen.
- De kinderen mogen tijdens het paasontbijt in pyjama naar school komen ( extra kleding meenemen)

- Om 10.00 gaan wij paaseieren in de Bosjes van Pex zoeken. (laarzen zijn handig)

- Vrijdag 3 april zijn wij vrij i.v.m Goede vrijdag!

 Fijn weekend!
 Liefs,
 Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen