donderdag 19 februari 2015

Week 8

Beste ouders,

Deze week hebben we veel verschillende beroepen besproken. Wat is het allemaal reuze interessant! Op maandag kwam de moeder van Sara op visite in de klas. Zij is een verloskundige en helpt baby's op de wereld. De kinderen vinden de baby's altijd al zo schattig. Ze heeft ons uitgelegd wat een verloskundige allemaal doet. Ze helpt de moeders met het krijgen van een baby. Ze had ook een voorbeeld van een kleine baby in een buik meegenomen. Zo konden we zien hoe de baby net voor de geboorte in de buik ligt. De meeste baby's liggen met hun hoofd naar beneden. Maar je hebt natuurlijk ook hele eigenwijze baby's! Ze had ook luisterapparaat meegenomen waarmee ze naar het hartje van een baby kan luisteren. Anke heeft dit bij verschillende kinderen laten horen. Dat was natuurlijk wel heel spannend! We hoorden allemaal ons hart boem- boem. Bij een baby gaat het hartje nog veel sneller boem-boem-boem-boem-boem. Anke, bedankt voor de leuke en interessante ochtend!
Natuurlijk zijn we op maandag ook met de weektaak gestart. Hierbij hebben we de nieuwe letter B van Beroepen geleerd. Daarnaast hebben wij een motoriek werkblad gemaakt. Hierbij leren wij mooie schrijfbewegingen te maken. Zo kunnen we steeds mooier kleuren en schrijven. De oudste kleuters hebben allemaal een 'dit ben ik tekening voor het rapport' gemaakt. Deze tekening mag u na de vakantie in het rapport bewonderen! Daarnaast hebben alle kinderen een tekening gemaakt met het beroep wat zij later willen worden. Deze week hebben wij in een leesgroepje gelezen. Er zijn al heel wat kinderen die woordjes kunnen lezen, héél knap! Daarnaast hebben we ook alweer gezellig geknutseld.

                                   Brandweermannen en brandweervrouwen.
                                                     En deze mooie verfwerkjes.

 

                                                Ambulance en politiewagens.


Op dinsdag kwam Oona, de moeder van Reza bij ons in de klas. Zij werkt ook in het ziekenhuis met baby's, maar deze baby's zijn veel te vroeg geboren. Zo klein dat ze in de couveuse moeten liggen en heel goed gecontroleerd moeten worden. Het kindje wordt helemaal gecontroleerd en krijgt allemaal plakkertjes met slangetjes op zijn lichaam. Hij krijgt twee slangetjes in zijn neus en hier krijgt hij ook zijn voeding door. Deze baby's zijn te klein om aan de borst te drinken, dan lukt hen nog niet. Oona heeft ons helemaal laten zien hoe de plakkertjes worden gepakt en hoe de slangetjes vast zitten. We zijn heel blij dat er lieve zusters zijn om deze kindjes te verzorgen en te helpen. Tot slot kregen alle kinderen nog een mooie kleurplaat ! Oona, bedankt voor de leuke en interessante ochtend!Op woensdag hadden we een spannende ochtend, want wij hadden namelijk de tweede brandoefening. De kinderen wisten niet dat het brandalarm af zou gaan. Het is toch altijd weer spannend als het alarm dan af gaat. Toevallig waren wij net buiten aan het spelen en we waren een super gezellig spel met alle kinderen aan het spelen. Ineens hoorde wij het alarm afgaan. De juf klapte in haar handen en we zijn gelijk in een mooie rij voor de trap gaan staan. Als er brand is, moeten we niet door de school naar het voorplein lopen. Wij hadden geluk want buiten stonden wij al helemaal veilig! De kinderen stonden snel in de rij en konden zo snel met de juf in een rij klaar gaan staan. Heel knap! Toevallig stonden er ook twee stratenmakers boven aan de trap. Zodoende hebben we ook nog even goed gekeken hoe zij de straat weer maken. Wat een toeval! Hierna hebben we nog even goed besproken waarom wij met het brandalarm oefenen. Deze keer hadden wij onze jas aan maar als we binnen zitten en het brandalarm afgaat , kunnen we niet allemaal eerst ons jas aandoen. We gaan dan natuurlijk gelijk naar buiten!Deze week zijn we ook naar de gym geweest. We hebben de volgende onderdelen gedaan:

                                                                 stuiteren
 
boom spelletje

 
klimmen, klauteren en springen


                                                                    koprollen


Donderdag hebben wij alle weektaken afgemaakt! Ze waren allemaal weer keurig af! Donderdag vierde Quinten ook alvast zijn 6e verjaardag. Hiep hiep hoera! Gefeliciteerd!


Na de vakantie krijgen de oudste kleuters hun eerste rapport. U kunt zich nu inschrijven voor de tafeltjesavonden.

Een hele fijne voorjaarsvakantie! Geniet en rust lekker uit!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen