vrijdag 13 februari 2015

Week 7

Beste ouders,

Maandag gestart met het nieuwe thema beroepen! Wat weten de kinderen al veel over beroepen. De aller eerste vraag is natuurlijk: Wat wil je later worden? Sommige kinderen weten al heel goed wat zij later willen worden ; politieagent, ballerina, brandweerman, goochelaar, juf of arts. Andere kinderen moeten er nog wat langer over na denken. We hebben als eerst een woordweb met allemaal plaatjes van beroepen gemaakt. Hierbij hebben wij de beroepen geschreven. In de poppenhoek hebben wij een echt ziekenhuis gemaakt. Hier hebben wij een dokter, een zuster en natuurlijk een patiënt! De patiënten kunnen hun ogen laten testen met de twee oogtesten op de muur. Daarnaast worden de patiënten natuurlijk behandeld en beter gemaakt. Naast het ziekenhuis is de apotheek, hier kunnen de recepten van de dokter opgehaald worden.
 
 
De jongste hebben van klei kleine medicijn pilletjes voor in de apotheek gemaakt en geverfd! Hoe leuk is dat!
 
 
En hier de eerste verfwerkjes!
 
 
Dinsdag hadden wij een anesthesist(kinder slaapdokter) in de klas! Dit is de moeder van Fenna! Zij heeft ons eerst het verhaal over Lucas en de slaapdokter voorgelezen. Lucas gaat naar het ziekenhuis voor zijn oortjes. Lucas mag van te voren niets eten, maar mag gelukkig wel zijn knuffel Laps meenemen. Hij gaat met mama op weg naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis ligt hij in een bed met wieltjes en dan wordt hij door een zuster naar de operatiekamer gebracht. Hier krijgt hij plakkertjes en een slaapmasker op. Hij valt in een hele diepe slaap... Als hij in de ontwaakkamer wakker wordt heeft hij geen pijn meer en heeft hij als verrassing een doktersmuts van de slaapdokter gekregen.


Laura( de moeder van Fenna) heeft ons uitgelegd wat een slaapdokter doet. Ze had ook twee slaapmaskers voor ons meegenomen. Ze heeft besproken wanneer je bij een slaapdokter komt. De slaapdokter wil vooral dat de patiënten geen pijn hebben. Dat vonden de kinderen wel heel erg fijn. Daarnaast had ze voor alle kinderen een doktersmuts, een mondkapje en een spuit meegenomen. Dit mochten we gelijk even uittesten! Nu kunnen wij thuis ook allemaal slaapdokter spelen! Hier al onze toekomstige anesthesisten..... Bedankt Laura!


 
Deze week vierde wij Skip zijn vierde verjaardag. Hiep hiep hoera!!


Deze week kwam Yannick bij ons in de klas wennen. Welkom in 1/2A!


We hebben deze week gegymd en de onderdelen stonden centraal rondom beroepen. De brandweermannen klommen in de huizen en mochten hier de brand blussen. Het leger mocht onder de banken door tijgeren en de politie moest de boeven pakken.
Wat een liefde deze vrijdag in 1/2 A. Er zijn al heel wat kinderen op elkaar verliefd! Ssstt!! Vrijdagochtend lagen er allemaal hartjesspekjes bij de namen in de kring! Dat is gek! Na heel wat gesmoes kwamen de kinderen er achter dat het al bijna Valentijnsdag is. We zijn gestart met een Valentijn Powerpoint. We hebben een kringgesprek over Valentijnsdag gehouden? Wat is Valentijnsdag? Wat is liefde? Wat kun je elkaar met Valentijnsdag geven ? Daarnaast hebben we allemaal Valentijnskaarten gemaakt. Ik ben benieuwd aan wie de kaarten worden gegeven. De kaarten kunnen ook in de brievenbus gedaan worden. Als je een dikke kus op de envelop zet (in plaats van een postzegel), worden de kaarten gratis verstuurd. Hoe leuk is dat!

Als afsluiting hadden wij het heerlijke gezonde hapje van Fenna. Een bakje vol met fruit, kaas en worst! Jammie, de kinderen vonden het heerlijk! Bedankt

Fijne Valentijn!

Liefs,

Juf Daisy

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen