vrijdag 6 februari 2015

Week 6

Beste ouders,

Deze week stond centraal rondom het veterstrikken! We hebben het volgende boek van Erik gelezen "Mijn veters zitten los! Max is helemaal geen onhandige muis. Met gemak klimt hij in de hoogste boom. Op zijn fiets is hij de snelste. Max kan zelfs op z'n handen staan. Maar veters strikken...dat lukt hem niet. Veel kinderen hebben hetzelfde probleem als Max. Als ze eerst naar het verhaal luisteren, kunnen ze daarna zelf leren hoe ze hun veters moeten strikken. Met behulp van de duidelijke instructies en de pop-up schoen achter in het boek, kan ieder kind leren hoe dat moet.Wij hebben twee hulp veterstrikschoenen en twee echte schoenen als hulpmiddel. Daarnaast hebben wij op het digibord het stappenplan om je veters goed te strikken. Na heel wat knopen in de veters en losse veters.... gaat het heel goed in de klas. We hebben al 19 veterstripdiploma's! Alle oudste hebben al een veterstrikdiploma en de jongste zijn ook zo enthousiast en sommige willen ook graag een veterstrik diploma! Dit is super handig, want zo kunnen ze zelf hun veters strikken!                                                            Tadaaaaaaaa!!!Verder hebben we aan de weektaak gewerkt. Sinds deze week hebben wij een andere voorkant van de weektaak. Hierop zien de kinderen 6 plaatjes, van een letter, een werkblad, een werkje uit de kast of levelwerkje, een hoek, het digibord en een dikke duim "dit wil ik graag leren". De kinderen hebben nu dus 6 werkjes voor de hele week. Wanneer er een activiteit af is mogen de kinderen een stempel bij het vakje zetten. Dit is veel handiger voor de kinderen om dit af te stempelen. De aftekenkaart was voor sommige kinderen toch wat lastig. Nu kunnen de kinderen heel goed zien welk werkje ze nog moeten doen! Alle weektaken waren weer keurig af!


We hebben een werkje over de letter L gemaakt. Daarnaast alle woordjes met de letter l ingekleurd. We hebben een mooi rijmblad gemaakt. Hier moesten wij de woordjes kleuren die op elkaar rijmen! De jongste hebben het laatste winterwerkje in hun mapje gemaakt. Welke kleren trek je in de winter aan! Dat hebben zij heel goed gedaan!

Deze week hadden wij heel wat extra kindjes in de klas omdat juf Anneke en juf Karine ziek waren. Op dinsdag hadden wij kindjes van juf Anneke erbij en op woensdag, donderdag en vrijdag hadden wij kinderen van juf Karine erbij. Wij vonden het reuze gezellig met de extra kindjes! We hebben ook in het danslokaal lekker bewogen. Hier hebben we heel veel gedanst, gezongen en spelletjes gedaan!

En er viel deze week ook een laagje sneeuw. Zodoende hebben wij een schaatsparcour uitgezet en zijn wij rondjes gaan schaatsen!
Vrijdag vierde Dyanti zijn 6e verjaardag. De oudste jongen van de klas! Hiep hiep hoera! Hij trakteerde ons op hele griezelige cakejes!Vrijdag was ook de laatste dag voor (stagiaire) juf Desiree. Ze heeft mooie cadeaus van ons gekregen. Ze heeft als afscheid met de kinderen cake versierd. De kinderen hebben er lekker van gesmikkeld. Ze gaat nu in een andere groep stage lopen. Wij wensen haar veel plezier in haar volgende groep! Bedankt voor alles!

Bijzonderheden :


Wij starten maandag met het nieuwe thema beroepen.
Hiervoor zoeken wij enthousiaste ouders die iets over hun beroep in de klas willen vertellen.
Als u natuurlijk iemand kent, die een bijzonder beroep heeft( bij de ambulance, brandweer, restaurant, fotograaf enz.) zou dat ook erg leuk zijn! U kunt mij even een mailtje sturen. Daarnaast hangt er ook een lijst naast de deur. We plannen samen een dag in! We vinden het altijd leuk als papa's en mama's iets in de klas komen vertellen en wij kijken hier erg naar uit!

Daarnaast mogen de kinderen allemaal spulletjes voor het thema beroepen meenemen:

- Verkleedkleren
- Attributen van verschillende beroepen( brandblusser, helm, pet, handboeien)
- Voorleesboeken
- Informatie boeken
- Poppen/ poppetjes
- Brandweer, politie, ambulance auto's.
- Posters

Een heel fijn weekend!
Liefs,

Juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen