vrijdag 23 januari 2015

Week 4:

Beste ouders,

Wat hebben de kinderen deze week weer super gewerkt. Maandag en dinsdag hebben de oudste kleuters een spannende ochtend gehad. Zij mochten namelijk een moeilijk werkje in een boekje maken. (Cito Taal). Zij zaten als echte studenten aan een tafeltje. Heel erg knap!  We hebben het in twee groepjes uitgevoerd. De juf is zo trots op jullie! De jongste kleuters mochten even gezellig in het speellokaal spelen. Eerst vonden ze dit wel erg gek , met speelgoed in de gymzaal? Maar ze vonden het reuze leuk!!


Deze week hadden wij een rekenweektaak.  Alle cijfers en begrippen stonden centraal. We hebben geleerd hoe wij met stappen van 2 kunnen tellen. Daarnaast hebben we alle cijfers van 1-20 weer goed actief en passief geoefend. We hebben naar plaatjes gekeken waar is een deksel van een potje te weinig of te veel? Er is een zakje met 10 snoepjes, maar er zitten er nog maar 4 in? Hoeveel zijn er opgegeten? En oefeningen met meeste en minste!


In de weektaak hebben de kinderen de letter W leren schrijven. Daarnaast hebben we een werkje gemaakt waarbij het om de begrippen koud en warm ging. De koude plaatjes krijgen een blauwe kleur en de warme plaatjes krijgen een rode kleur. De jongste hebben dit werkje met warm en koud ook gemaakt. Super knap!

 
Donderdag hebben we weer gegymd en wij hebben de volgende onderdelen gedaan: huppelen, hinkelen, gooien en vangen! Best vermoeiend lang hinkelen op één been! Voordat we gaan gymmen oefenen wij met het netjes opvouwen van de kleren. Dit gaat steeds beter! Als we naar de gym vertrekken liggen er allemaal mooie opgevouwen stapeltjes kleren onder de stoelen en banken.


We hebben ook schaatsen met glitters en stof geknutseld.


Woensdag hebben wij het gehad over stemmen voor een activiteit. We hebben eerst wat leuke activiteiten /spelletjes voor buiten met elkaar besproken. Hieruit kwamen de volgende activiteiten uit: met de hele klas verstoppertje spelen of een met z'n alle een parcour klaarzetten en met de auto's en fietsen rijden. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze het liefste wilde doen. De meeste stemmen waren voor het spel verstoppertje. Wat hebben we gelachen en een pret gehad tijdens het verstoppertje spelen! Hierna hebben we zelfs nog even met de fietsen en auto's kunnen rijden!


We hebben deze week een aantal keer de sneeuwdans gedaan. Donderdagochtend kwamen er ook wat hele kleine sneeuwvlokjes uit de lucht. Maar vrijdag was het wel héél koud toen wij op school kwamen. Het was - 4 graden brrrrrrr! Toen wij de eerste buitenbeurt hadden konden wij allemaal witte wolkjes blazen. Dit komt door de warme lucht uit onze mond. We hebben op het weerbericht gehoord dat het zaterdag echt gaat sneeuwen. We kijken er allemaal naar uit!


                                                    wolkjes blazen

Vrijdagochtend hebben wij de laatste werkjes van de weektaak afgemaakt. Alle weektaken weer keurig af!!! Na al het harde werken hebben wij de week gezellige afgesloten met een heerlijke gezond middaghapje van Sara. Jammie!Fijn weekend,


Liefs,

Juf DaisyGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen