vrijdag 16 januari 2015

Week 3

Beste ouders,

Deze week zijn wij verder met het thema winter aan de slag gegaan! We zijn maandag eerst met de weektaak gestart. Deze week stond Taal centraal. We hebben de letter W er weer bijgepakt en daarbij een werkje gemaakt. Hierbij hebben wij alle plaatjes met de letter w ingekleurd. We hebben in de kring lesjes met hakken en plakken van woorden gedaan. En hoeveel klapjes heeft een woord? Hier hoor je ook gelijk welk woord langer is! Naast de letter, en het werkblad hebben de kinderen een taalwerkje uit de kast gemaakt en daarnaast ook vrij materiaal uitgekozen!

Wat hebben we deze week geleerd?

- Vanalles over pinguins.
- De graden van een thermometer. Wanneer vriest het?
- Verschil tussen het langste  en kortste woord.
- Benoemen van het eerste, middelste en laatste woord
- Nazeggen van zinnen die de juf laat horen.
- Tegenstellingen (koud en warm/ snel en langzaam enz)
- Rijmen met winter woorden.


We hebben ook leuke spelletjes gedaan deze week. Tik tik wie ben ik? Wie missen wij in de kring. Hierbij ruilen we ook nog allemaal om van plekje. Extra moeilijk!  En het spel wat is goed en wat is fout? Als iets goed is , mag je gaan staan. Is het fout, dan ga je zitten!

We hebben allemaal een mooie winter tekening gemaakt. Daarnaast ook lekker creatief bezig geweest We hebben sneeuwmannen,  schaatsen en en kikker in de kou geknutseld. De jongste mochten met vingervelf aan de slag!! Daarnaast zijn er nog verf werkjes bij gekomen.


We zijn ook naar het speellokaal geweest. Op dinsdag hebben wij hier gedanst en tikspelletjes gedaan! Op donderdag hebben wij hier Reis rond de Noordpool gedaan!En pas om dat je niet op het ijs staat! Warme kleren aan en op pad!

 


 
Deze week helaas heel veel harde regenbuien en daarom konden we dus niet zo vaak naar buiten. Zodoende hebben we heel veel gedanst en gezongen in de klas om toch onze energie kwijt te kunnen. We hebben natuurlijk ook de pinguindans gedaan!
Bij de vreedzame school hebben we het gehad over dingen waar wij blij van worden! Je kunt blij worden van iemand (mama/ papa/vriendje/vriendinnetje), of van iets (snoepjes /chocolade/ speelgoed), of door ergens naar toe te gaan of te doen (de efteling/ spelen met auto's / fietsen) ! De kinderen mochten tekenen waar zij nu echt blij van worden. Deze "blije "tekeningen kunt u op de gang bewonderen!Vrijdagochtend was het even spannend bij binnenkomst. Donderdagavond was er een waterleiding in ons keukentje gesprongen. Oei! Al het water liep de kast uit...... Gelukkig was de schoonmaker oplettend en waren wij er optijd bij, in de klas was al een aardig laagje water gelopen. Gelukkig was alles grotendeels opgedweild en konden we vrijdag na wat opruimen weer aan het werk. Op vrijdagochtend hebben ze de buis en de kraan vernieuwd en konden wij het water weer gebruiken. Hoera! We hebben gelijk gemerkt en besproken hoe vaak en met hoeveel bezigheden je water gebruikt zoals bij het handen wassen, water drinken, de lijmkwastjes schoonmaken, het toilet doortrekken en nog veel meer!

We hebben de week afgesloten met het heerlijke gezonde hapje van Nane! Jammie! We hebben deze week weer keihard gewerkt. De juf is zo trots!!- Wie o wie heeft er nog wat reserve kleding voor ons in de klas (broeken, leggings, vestjes, truien, onderboeken en sokken) Met dit natte weer vallen de kinderen nog weleens. ;-) Ik hoor het graag!

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen