vrijdag 9 januari 2015

Hoera 100ste blog bericht!

Beste ouders,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar 2015! Dat het een liefdevol, leerzaam, gezond en gezellig jaar mag worden. Alle kinderen hebben een gezellige kerstvakantie gehad, en moesten wel weer even wennen aan het vroege opstaan!

Als eerst hebben we met kinderchampagne met elkaar geproost op het nieuwe gezellig jaar met elkaar!Maandag hebben we het eerst over al het vuurwerk gehad. Dat blijft toch iets magisch voor kinderen! We hebben allemaal een tekening gemaakt met het vuurwerk wat wij met Oud en Nieuw hebben gezien. Ondertussen hebben wij een vuurwerkshow op het digibord gezien. Geweldig mooi!We zijn met een nieuw thema gestart: de winter! De winter verteltafel staat weer gezellig in de klas. Er zijn al mooie sneeuwpoppen en pinguรฏns geverfd. Er hangen overal sneeuwvlokken en daarnaast zijn er al mooie pinguรฏns met muts en sjaaltjes geknutseld. De klas komt er weer gezellig winters uit te zien! Als u thuis nog leuke siermaterialen ( sneeuwpop en sneeuwversiering enz) mag u het meegeven.

Wat hebben we deze week nog geleerd:

We hebben de nieuwe letter w van winter geleerd!

- Wat hoort er allemaal bij de winter? We hebben met elkaar een woordweb over de winter gemaakt.
- Wij kunnen allerlei woorden met een W benoemen en tekenen.
- Kritisch luisteren: De juf vertelt een verhaal met plaatjes en stelt daarbij verschillende vragen. Hierbij moeten we het goede plaatje aanwijzen!
- Welk aantal kilo is het meeste/ minste en daarbij wat is het lichtst en het zwaarst?
- Wat zit er voor ...( een cijfer)  en wat zich er na... ( een cijfer)
- Hoe komt het dat kikker het zo koud heeft en varkentje, haas en eend niet? De kinderen kunnen dit heel goed vertellen.
- We hebben geleerd hoeveel woordstukjes kikker, haas, varkentje en eend hebben. KIK - KER ( 2 klapjes) Dit werkje hebben de jongste en de oudste in hun mapje gemaakt.
- We hebben ook een nieuw lied geleerd: Sneeuwdans!
We hebben ook een boek rondom het thema winter centraal staan : Kikker in de kou.
Kikker bemerkt op een dag tot zijn schrik dat de wereld wit en koud is geworden. Hoewel zijn trouwe vrienden (varkentje, eend en haas) hem wijzen op alle pret die de winter met zich meebrengt, voelt Kikker zich hoe langer hoe ellendiger. Als hij bijna bevroren raakt, vangen zijn vrienden hem vol zorg en warmte op.

Kikker in de kou zal in alle thematische hoeken aanbod komen.We zijn deze week gestart met het huis van kikker. ( de poppenhoek) Hier kunnen de kinderen aan de hand van de verhaalkaarten aan de muur het verhaal naspelen.Op de blokkentafel staat het speelhuis van kikker. Hier kan ook met de verhaal figuren rollenspel uitgevoerd worden.In de blokkenhoek word het huis huis van Kikker gebouwd.  Op de verteltafel liggen allerlei materialen over de winter en Kikker in de kou. Er zullen nog meer activiteiten aanbod komen!


We hebben ook weer heerlijk gegymd met de volgende onderdelen : balanceren, de wendsprong, tikspel en klimmen en glijden.Wat vonden de kinderen dit weer leuk!!

Fijn weekend!

Groetjes,

Daisy

1 opmerking:

  1. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ gefeliciteerd met t 100ste blog! Ook leuk om te lezen elke x. ๐ŸŽ‰

    BeantwoordenVerwijderen