vrijdag 30 januari 2015

Week 5

Beste ouders,

De kinderen hebben deze week ook weer super gewerkt. Maandag en dinsdag hebben de oudste kleuters het laaste boekje van rekenen gemaakt. De juf is zo trots op jullie! De resultaten worden op de tafeltjesavond met u besproken. De jongste kleuters mochten even gezellig in het speellokaal spelen.

Hallo ik ben Flip de beer! Bij wie mag ik logeren, bij wie is dat deze keer? Flip de beer is weer bij ons op visite in de klas. Flip logeert iedere dag bij een ander kindje uit de klas. Hij neemt zijn rugzak met kleren mee en een grote map. Hierin staan alle belevenissen die hij al met alle kinderen heeft mee gemaakt. Papa en mama schrijven de belevenissen op en deze lezen wij de volgende dag in de klas!


We hebben een hele winterse week achter de rug met regen, hagel en zelfs sneeuw. Tijdens het buitenspelen kregen we net een hagelbui op ons hoofd! Gieren, lachen en brullen....en snel naar binnen! Vrijdag hadden we allemaal ijsstukjes op het schoolplein. De sneeuwdans heeft toch een beetje geholpen!Deze week stond de motoriek centraal. De kinderen hebben een motoriek werkje gemaakt. Door het maken van golvende bewegingen gaat het schrijven en kleuren steeds netter. Naast de motoriek hebben wij ook weer een nieuwe letter geleerd: de letter l  van leeuw, lepel, lantaarnpaal, lieveheersbeestje en lamp! We mochten allemaal plaatjes in ons lettermapje tekenen die met een l beginnen of plaatjes waar een l in zit.Skip kwam deze week wennen. Wat gezellig! Welkom in 1/2A!


We hebben ook motoriekoefeningen in het speellokaal gedaan.We kregen hier de opdracht om te spiegelen. Hier stonden we in tweetallen tegen over elkaar. We spiegelde hier elkaars bewegingen. De bewegingen moesten wel langzaam, anders kan de spiegel de bewegingen niet volgen. Wat was dat leuk om te doen!


We hebben ook nog op het lied : Twee emmertjes water gezongen en gedanst!


Deze week heeft het laatste groepje geknutseld. In de winter zijn er ook lekker winterse gerechten en stampotjes en daar hebben we het natuurlijk ook over gehad. Boerenkool met worst kent iedereen! Zodoende hebben wij ons eigen bord met boerenkool en worst geknutseld! Zo hebben we wel 6 verschillende knutselwerkjes: pinguins, sneeuwpoppen, schaatsen, kikkers in de kou, boerenkool met worst en allemaal een verfwerkje.  Heeft u alle werkjes al zien hangen?Tenslotte hadden wij vrijdag de afsluiting van het thema winter "Kikker in de kou". De juffen en meester hadden als verrassing een toneelstuk over Kikker in de kou voorbereid! Meester freek was kikker. Juf Karine was haas. Juf Anneke was varkentje en juf Daisy was eend. Juf Marian heeft het boek geweldig voorgelezen. Wat vonden de kinderen leuk. De kinderen herkende natuurlijk alle gebeurtenissen in het verhaal. Daarnaast was juf Marian ook jarig en hebben wij natuurlijk voor haar gezongen!

We hebben de week rustig afgesloten en hebben een stukje van de Kikker musical gekeken! Dat mag wel na al dat harde werken!

Bijzonderheden:
- Flip de beer is weer bij ons in de klas. Hij komt bij ieder kind een nachtje logeren.
- 9 februari starten we met thema :beroepen!
- Er komt een lijstje op de gang. Wie zou het leuk vinden om iets over uw beroep aan ons te vertellen!
-Aankomende week starten we met de veterstrik diploma's!

Voor alle zieke kindjes een hele dikke knuffel! Rust lekker uit en hopelijk zien we elkaar maandag weer!

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen