vrijdag 12 december 2014

Week 50


Beste ouders,

Wat een gezellige kerstsfeer hebben we in de klas. De lampjes twinkelen bij ons in de klas…. Op maandag hebben we de kerstboom mooi versierd. Alle lampjes in de klas branden zo mooi. We starten de ochtend met gezellige kerstliedjes op en de openhaard aan. De kinderen zijn heerlijk rustig aan het werk!


 
We zijn eerst met een woordweb gestart en hebben alle woorden over de kerst besproken. Natuurlijk bespreken we het verhaal over het kindje Jezus. De kinderen vinden het verhaal prachtig en kunnen het zelf al goed vertellen. We hebben ook een nieuw lied geleerd “Dichtbij de kerstboom”. Dit lied mogen wij tijdens de kindermusical op school zingen. Daarnaast hebben we nog veel meer kerstliedjes gezongen zoals; O dennenboom,  Jingle Bells, Kling klokje enz.

Dichtbij de kerstboom, zingen wij zacht.
Overal lichtjes in de donkere nacht.
En de sterren die stralen, zacht schijnt de maan.
Overal kerstfeest, ook ver hier vandaan.

Dichtbij de kerstboom, dichtbij elkaar.
Kaarsen die branden voor het nieuwe jaar.
En de sterren die stralen, zacht schijnt de maan.
Overal kerstfeest, ook ver hier vandaan.We hebben deze week ook weer een nieuwe weektaak Taal gekregen. Hierin hebben we de nieuwe letter : K van Kerst, kerstbal, kerstboom, kribbe, kerstkaart en kaars geleerd! Deze letter hebben wij op het digibord geoefend en in ons mapje hebben we alle woorden met de letter k opgezocht en ingekleurd. We hebben kerstwerkjes op het digibord gedaan zoals bijv. kerstwoorden herkennen, wijs de negende ster aan of welke woorden beginnen met een k. Daarnaast hebben alle oudste een taalwerkje uit de kast uitgekozen en een vrije activiteit uitgekozen. De jongsten hebben ook keurig in de hoeken en uit de kasten gewerkt!

 

Deze week hebben wij ook weer heerlijk geknutseld. We hebben 4 verschillende knutselwerkjes in groepjes gemaakt. We hebben engeltjes, kerstbomen, kerstsokken en Rudolfs geknutseld.  Heeft u de werkjes  al zien hangen?
 
  
In de hoeken wordt natuurlijk ook hard gewerkt. In de poppenhoek hebben we het huis van de Kerstman.

 

                                  Op de verteltafel kunnen we boekjes lezen.

 


                                   Een kerstboom van blokken van Quinten en Sil.
 


We hebben natuurlijk ook gegymd!

                                                       tikspel

                                                              de wendsprong

klimmen, klauteren en glijden


                                                                balanceren


Op woensdag hadden de juffen een studiedag en waren de kinderen lekker vrij! En Pascal ( papa Fenna) uit de OR heeft op woensdag onze gang nog veel mooier gemaakt. Wat lief! Dankjewel!

We hebben de week afgesloten met het heerlijke gezonde hapje van Gianluca. We hebben hierbij een stukje van de film Frozen gekeken! Wat een prachtige film!

BELANGRIJK :

- Maandag alle materialen mee voor de kerstukjes (oase, takken, versiering, bakje in een tas met naam)

-Dinsdagochtend en middag gaan wij kerststukjes maken. Hulp is welkom!

-Woensdag kerstdiner 16.45 -18.45. De juf haalt de kinderen buiten op.

-Donderdag gaan wij alles opruimen en schoonmaken. Graag een plastic tas met naam mee, om alle werkje en kerststukje mee naar huis te nemen.

-Donderdag is ook speelgoedmiddag, dus vergeet je speelgoed niet!

-Vrijdag is een margedag!Een heel fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy
   
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen