vrijdag 5 december 2014

Sinterklaas op school

Beste ouders,

Deze week weer de nieuwe letter in de weektaak geoefend : de letter P ,van piet, pepernoten en paard. En natuurlijk poot, pen , panda, pan, peer en pauw! Welke woorden eindigen met een p, dat weten wij ook! We hebben zelfs al geleerd om de letter te schrijven. Daarnaast hebben we het in de king over een letter, woord en een zin gehad. Wat is het verschil en wijs het eens aan in de klas. Daarnaast hebben de kinderen nog heerlijk in het Sinthuis, verteltafel, op de blokkentafel, in de blokkenhoek met sint en pietenpoppetjes kunnen spelen. En de laatste pieten en Sinterklazen zijn geverfd.

Dinsdag en donderdag hebben wij als echte pieten gegymd. Wat ging dat goed zeg. We hebben zelfs het licht uit gedaan, wat was dat spannend in het donker! We moesten heel stil zijn want anders zouden de kinderen wakker kunnen worden door de pieten.

Woensdag hebben we lekker pepernoten gebakken! We hebben besproken wat je allemaal nodig hebt en wat de stappen zijn hoe je pepernoten maakt. Wat waren ze mooi rond en ze smaakte heerlijk! Goed gedaan bakpietjes!

Donderdag middag hebben we met alle kleuters sinterklaas liedjes geoefend en juf Marian speelde hierbij mooi blokfuit! Geweldig met alle kinderen!

En toen was het vrijdag zover..... De laatste sticker kon op de aftelkalender geplakt worden. Sinterklaas kwam vandaag op school. Wij hebben de Goedheiligman met z'n alle buiten opgewacht. Eerst kwam de hoofdpiet op Amerigo in galop langs alle kinderen. Hierna kwam Sinterklaas met al zijn pieten in een politiewagen en een brandweerwagen naar de Zonnebloemschool. Wat was dat mooi! Later hebben wij met alle kleuterklassen in de grote gymzaal bij Sinterklaas gezeten. Sinterklaas vertelde iets uit zijn grote boek over de kinderen uit groep 12/a . Hij vertelde dat de kinderen van 1/2 a heel hard kunnen werken en goed kunnen gymmen als pieten. En dat klopt want alle kinderen hebben een pietendiploma van Sinterklaas gekregen!! Hierna mochten wij onze dans Amerigo optreden voor Sinterklaas. Wat hebben alle pietjes dat goed gedaan. De juf is zo trots!!! De foto's en filmpjes volgen snel!

Hierna kregen wij twee grote en vooral "hele" zware zakken mee van Sinterklaas.We kregen allemaal een cadeau van Sinterklaas: Explore, waarbij de kinderen zelf naar dinosaurusbotjes en naar diamanten opzoek konden gaan door heel voorzichtig in het blok te hakken. Wat een mooi cadeau Sinterklaas. Na het sinterklaasfeestje hebben wij lekkere speculaas en snoepgoed gegeten en wat limonade gedronken. De kinderen, hulp ouders en de juf hebben genoten. Bedankt allemaal!

Voor nu een hele fijne pakjesavond en tot maandag!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen