vrijdag 28 november 2014

Week 48 : Rommelpieten!

Beste ouders,

Maandag gestart met een nieuwe weektaak rekenen. We hebben deze week heel hard gewerkt met gezellige sinterklaasliedjes op. Het werk lijkt wel sneller te gaan en wat hebben we een gezellige sfeer met elkaar! De mooiste kinderstemmen komen voorbij! Daarnaast hebben we ook weer goed gewerkt met het zelfstandig werken. De juf loopt vaste rondes tijdens het spelen en werken en dan mag je de juf wat vragen. Wat gaat dit goed! In de kleine kring werkt de juf met een aantal kinderen aan een werkje. De oudste kleuters hebben een reken telwerkje in hun mapje gemaakt en hebben uit hun weektaak een rekenspel en een vrije activiteit gekozen. We hebben ook de letter p van PIET geleerd. Natuurlijk ook de p van pepernoten, paard, pakjes en puzzelen. De jongste hebben ook een sinterklaaswerkje gemaakt en moesten daarbij kijken welk sinterklaasplaatje anders is. We zijn ook mooie sinterklazen en pieten aan het verven kijk maar naar onze ramen. De klas ziet er al erg gezellig uit!
 
 
Woensdag  stonden we dan voor de school. De juffen en meesters konden de klassen niet naar binnen. De rommelpieten hadden de deuren gebarricadeerd met tafels en stoelen. Toen we de klas binnen kwamen hadden de pieten een vreselijke rommel in de klas gemaakt, alles op de grond en de banken en stoelen lagen om! Wat een stoute pieten!! Overal stonden handafdrukken van de rommelpieten. De pieten hebben met al ons materiaal gespeeld, maar natuurlijk niets opgeruimd! Alle kinderen hielpen mee met opruimen en zodoende was het snel weer opgeruimd! De juf en de papa’s en mama’s staan altijd verbaast dat de rommel in 10 minuten helemaal opgeruimd is. Ze kunnen dit echt heel goed. Er lagen gelukkig ook cadeautjes in de klas. Er hing 1 grote zak en hier zaten allemaal cadeautjes voor de kinderen in. Iedereen kreeg een leuke handpop (eend, muis of een kikker)  om poppenkast mee te spelen. Daarnaast hebben we een groot klassencadeau gekregen en dat was het spel : Huisje boompje beestje. Harstikke leuk! Daarnaast hadden we ook nog een heel klein cadeautje, hier zat een cadeaubon in waarmee we mooie knutselspulletjes kunnen kopen! Dankjewel Sinterklaas!
In de kring hebben wij een leuke sinterklaaslesjes gedaan zoals de les met de schoenen . Iedereen mocht zijn schoen bij de openhaard vandaan pakken en op tafel zetten. We hebben de schoenen geteld, gesorteerd op maat, kleur, soort, veter, klittenband enz. Wat vonden de kinderen dit leuk om te doen. We hebben sinterklaas telwerkjes op het digibord gedaan. Hierbij kwamen de cijfers 1t/m 20 en de rekenbegrippen zoals eerste, middelste laatste, kleinste , grootste, vooraan en achteraan allemaal aan bod!
 
Woensdag en donderdag waren de tafeltjesmiddagen en avonden. Bedankt voor uw komst en de fijne gesprekken. Leuk om te horen dat de kinderen het in de klas zo naar hun zin hebben! De juf is ook heel trots alle kinderen!
Deze week hebben wij ook heerlijk gegymd. In het speellokaal stonden allerlei sint onderdelen  want we zijn nog steeds als pieten aan het oefenen We balanceren als pieten op de daken, stoeien met cadeautjes, mikken met cadeautjes en klimmen en glijden. We hebben zelfs het licht uitgedaan…… dat was reuze spannend en extra goed opletten! Volgende week mogen de kinderen echte pietenpakjes aandoen en gaan wij als echt pieten aan de slag! 
Vrijdag vierde wij Sanne haar vijfde verjaardag. Hiep hiep hoera!!! Ze had een heerlijke traktatie meegenomen en alle kinderen kregen daarbij een clownsneus als cadeautjes! Geweldig, gelijk dikke pret in de kring! Daarnaast had ze ook nog een mooi cadeau voor in de klas meegenomen: een mooi pop-up prentenboek! Heel erg lief, dankjewel lieve Sanne!


 
Bijzonderheden:
 
- Aankomende week mogen de kinderen op dinsdag en donderdag hun pietenpak aan bij het gymmen!
- 5 december om 8.30 aanwezig buiten op het schoolplein. De juf komt naar buiten en wij staan precies voor onze klas langs de weg. De ouders wachten aan de overkant!
- De kinderen zijn om 12.00 vrij!

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen