vrijdag 14 november 2014

Week 46

Beste ouders,

Maandag zijn wij met de nieuwe weektaak (rode mapje) gestart. In dit mapje staan alle ontwikkelingswerkjes (met foto's) uit de klas. Deze werkjes zijn  in de weektaak geclassificeerd tot puzzel, taal, rekenen, motoriek, kleur, vorm en uitdagingswerkjes. Boven de bladzijdes zijn kleurencirkels aangeven. Zo herkennen de kinderen het ook duidelijk. We hebben elke week een ander aandachtsgebied. De ene week is dat taal, hierna volgt rekenen en als laatste motoriek. Zo komt alles aanbod. Op maandag krijgen de kinderen de weektaak in 3 niveaugroepjes uitgelegd. De weektaak bestaat uit 4 taken. De kinderen krijgen een nieuwe letter(gele mapje) aangeboden. Ze krijgen een werkblad(blauwe mapje). En daarnaast kiezen ze twee werkjes uit hun rode werkmapje. Één werkje van het ontwikkelingsbied die centraal staat en het andere werkje is een vrije keuze! In het rode mapje zit de aftekenkaart en de kinderen tekenen het werkje af. Wanneer alle 4 de taken af zijn, krijgen de kinderen een sticker!!Het doel met het werken met een werktaak is het bevorderen van het zelfstandig plannen.Wanneer doe ik welk werkje zodat alles aan het eind van de week af is. e kinderen zijn maandag zo enthousiast begonnen. Best even wennen aan deze nieuwe weektaak! Ze hebben allemaal keurig aan de weektaak gewerkt en op vrijdag was alles af!! Wat een kanjers!
 

Dinsdag vierde wij Fenna haar 4de verjaardag. Hiep hiep hoera!!
 
 
Deze week hebben we ook weer lekker gegymd. Hierbij mochten wij korfballen,  klimmen en glijden, balanceren over een wipwap en mikken op een blikkentoren met cijfers. Heel leuk! 
  
We hebben ook leuke taallesjes gedaan. We hebben de letter e geleerd. De e van elleboog, emmer, engel , elfje enz. We hebben geleerd welke woorden met deze letter beginnen maar ook welke woorden er juist niet met een e beginnen. We hebben ook een grappig verhaal over mensen in Stibbelland gehoord. Alles begint daar met een s. Ze hebben allemaal namen met een s, dieren met een s en alles wat ze eten begint ook met een s. Daarnaast hebben we ook onze namen geklapt! Woensdag werden wij blij verrast met een cadeau die bij Sil was neergelegd:Voor alle kinderen van juf Daisy. Op het cadeau zat een heel leuk rijmpje waarin werd gescheven dat er al spiekpieten naar ons hebben gekeken en dat we de leukste klas zijn. We hebben alvast een zak snoepgoed gekregen. Heel lief! Danku Sinterklaas!
 
 
Donderdag hebben we een rekenactiviteit met knutselmateriaal gedaan. De teltijger had voor ons knutselmateriaal neergelegd en wij hebben schooltje gespeeld. Er mochten 4 kinderen aan de kringtafel zitten. Hier hebben wij alle knutselmaterialen over de kinderen verdeeld zoals; scharen, lijmpotjes, papier, sjablonen en glitters. Soms hadden we te veel en soms hadden we te weinig. We hebben goede oplossingen bedacht. We hadden maar 2 grote paarse papieren. Zo kwamen de kinderen met het idee om het paarse papier in tweeën te knippen,  zo heeft toch iedereen een paars papier!

Donderdag hebben we alle herfstspulletjes weggehaald en vrijdag hebben we de klas al omgetoverdt tot een gezellige Sinterklaasklas. Vanaf woensdag hebben we het Sinterklaas journaal gevolgd.  Oh oh komt het allemaal wel goed......? Alle kinderen hebben een schoenkalender mee naar huis gekregen. De kinderen kunnen deze kalender in hun schoen doen en Sinterklaas of zwarte piet zal de dagen inkleuren. Zo weten de kinderen precies wanneer zij hun schoen mogen zetten!
 
 
Belangrijk:
 
- Aankomende maandag mogen alle kinderen een schoen meenemen om bij de openhaard te zetten
- Als u leuke Sinterklaasversiering, poppen, spelletjes, boekjes, puzzeltjes heeft, mogen de kinderen dit mee nemen voor op de Sinterklaas verteltafel!
- Donderdag mogen wij naar het Letterkundig museum en krijgen wij een les over Kikker vindt een schat. We vertrekken om 12.45 met de bus. Zodoende zou het fijn zijn als alle kinderen op deze dag tussen de middag met de juf eten zodat we op tijd kunnen vertrekken.
 
 
Veel plezier bij de intocht en tot maandag!
 
 
 
Liefs,
 
Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen