vrijdag 7 november 2014

Week 45 De herfstwandeling


Beste ouders,
Het was weer een gezellige en vooral leerzame week! Maandag gestart met de nieuwe taakjes van de weektaak. De jongste kleuters hebben werkjes bij de juf gemaakt met de cijfer 1 t/m 5, de kleuren, van klein naar groot en van laag naar hoog! Alle oudste kleuters hebben de h van herfst leren schrijven. Hierbij letten wij goed op de pengreep. Het begint natuurlijk al met het dilemma 'Hoe moet ik mijn schrijfpotlood goed vast houden en hoe zit ik goed op mij stoel". Alle oudste hebben het werkje van de letter h goed gemaakt. Daarnaast hebben ze ook een rekenwerkje gemaakt waarbij ze allemaal herfst figuren moesten tellen. Daarbij moeten we ook goed opletten hoe we het cijfers goed opschrijven.Dinsdagmiddag kwamen de groep 3 kinderen even terug in de klas om bij ons te spelen en te werken. Wat was dat gezellig om elkaar weer even te zien… of ze niet weggeweest zijn. De andere groep 3 komt over twee weken! Gezellig!
We hebben een champigonpakket in de klas. Wij hebben samen het champignonpakket gekweekt en we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. We kijken elke dag even!


Deze week hebben we natuurlijk ook weer geknutseld! We zijn nog aan het verven en daarnaast zij we aan het kleien. We maken paddenstoelen, kabouters, egeltjes en nog veel meer! Maandag gaan we ze ook verven!


 
Woensdag waren de kinderen vrij i.v.m een studiedag! De juffen en meesters hebben weer hard gewerkt!
Donderdag zijn we gezellig naar de gym geweest. We hebben daar in het klimrek geklommen, met pittenzakken op de kranten gemikt, het kabouterschatspel gespeeld en diepgesprongen. Het om en aankleden gaat super snel bij de kinderen! Heel erg fijn!

Vrijdag was het zo ver…..de herfstwandeling! Daar gingen we als kabouters (natuurlijk de moeders ook) met echt herfstweer het bos in. De kabouters hebben 8 verschillende opdrachten gedaan. Het zoeken naar paddestoelen , zoeken naar noten en vruchten, zingen van kabouterliedjes, zoeken naar kabouterhuis en spinnenwebben en nog veel meer! Na al het harde werken als kabouters mochten ze nog even lekker in de speeltuin spelen. Het was zo gezellig met elkaar. Bedankt alle moeders en oma van Sanne!We hebben de week gezellig afgelsoten met het heerlijke fruithapje van Sanne! Dankjewel Sanne!

Bijzonderheden:
Maandag 10-11 mogen alle ouders vanaf 15.00 (inloop) in de klas naar alle herfstwerkjes komen kijken.

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen