vrijdag 21 november 2014

Week 47


Beste ouders,

Ja het was eindelijk zover.......Zaterdag kwam Sinterklaas aan en maandag hebben wij het hier natuurlijk uitgebreid over gehad! Sommige kinderen zijn ook bij de haven gaan kijken! Super leuk! De kinderen hadden zelfs al een cadeautje in hun schoen gekregen. Ik begrijp Sinterklaas natuurlijk goed, want het ook zijn hele lieve zoete kinderen! Maandagochtend hebben eerst nog even wij groep 8 uitgezwaaid want zij gingen op werkweek naar Vledder. De kleuters vinden dat ook heel leuk, maar moeten zelf nog een paar jaartjes wachten!


Maandag gestart met een nieuwe weektaak met allerlei sinterklaas opdrachten. We hebben eerst natuurlijk een woordweb van Sinterklaas gemaakt. Hierin hebben we alle moeilijke woorden met elkaar besproken zoals : mijter, baret, strooien enz.  We hebben de S van Sinterklaas geleerd. We hebben allerlei woorden met de S getekend! Dat is helemaal niet lastig kijk maar! Sinterklaas, schoorsteen, snoepgoed en stoomboot!We mochten maandag allemaal onze schoen mee naar school nemen en op dinsdagmiddag hebben wij heel mooi voor de openhaard gezongen. Zie gids komt de stoomboot. Zwarte piet ging uit fietsen. Sinterklaasje bonne bonne bonne. Alle liedjes kwamen voorbij!! Natuurlijk met de hoop dat de zwarte pieten en die lieve goede Sint ons konden horen zingen. En gelukkig was dat het geval! Zwarte piet was langsgeweest en alle schoentjes zaten vol lekkers! Dank u Sinterklaasje!


Dinsdag kwamen wij aan in het speellokaal en tot onze verbazing lag hier een brief van Sinterklaas!! Hierin gaf hij aan hij aan dat alle pieten weg zijn, zodoende heeft hij hulppieten nodig! Hij vroeg ons om te helpen als hulppietjes. Natuurlijk willen wij dat, maar er moet natuurlijk eerst geoefend worden. We mochten de cadeautjes in de schoorsteen gooien, over de daken lopen, cadeautjes overgooien en cadeautjes mikken. De pietengym ging ontzettend goed. Het leek wel of er echte pieten aan het werk waren. In de laatste week van 5 december mogen wij echt verkleed als pieten!
Woensdag hadden wij een gezellige knutselochtend met de 5 super hulpmoeders! We hebben met alle 24 kinderen tegelijk in 5 groepjes geknutseld. Pff heel druk maar reuze leuk! Heel gezellig met op de achtergrond sinterklaasliedjes! We hebben het volgende gemaakt: trapeze pietjes, de stoomboot, het paard Amerigo, luchtballon met de sint en zijn pieten en een prop werkje met sinterklaas en zwarte piet . Wat kunnen de kinderen toch goed knutselen!! Moeders, ontzettend bedankt voor jullie hulp!Heeft u onze mooie werkjes al zien hangen?


Donderdag mochten wij met de bus naar het Kinderboekenmuseum! Stap in de wereld van Kikker en ontmoet het bekende personage van Max Velthuijs en al zijn vriendjes. De verhalen van Kikker tot leven: los puzzels op, spring net als Kikker metershoog en maak de mooiste tekening voor Eend. Pascal en de oma van Malin, ontzettend fijn en gezellig dat jullie mee zijn geweest! Bedankt!
Het was een hele leuke middag en op de terug weg vielen er heel wat oogjes dicht......We hebben op vrijdag leuke digibord lesjes over Sinterklaas gedaan: bijv Welk plaatjes is het zelfde? Waar zie je er evenveel en natuurlijk tellen met Sinterklaas! Daarnaast hebben we deze week mooie verfwerkjes van de Sint en pieten gemaakt. Kralenplankjes van de sint gemaakt en in alle hoeken kwam sinterklaas voorbij. In de poppenhoek vindt er heel veel rollenspel van Sint en de pieten plaats. In de blokkenhoek worden er mooie stoomboten gebouwd! Knap he!


 
's middags kwamen de groep 3 kinderen op visite! Zij hebben verteld hoe het allemaal in groep 3 gaat en wat ze allemaal al hebben geleerd. Ze hebben gezellig met de kleuters in de hoeken gespeeld!
Reza kwam woensdag met leuk nieuws op school. Reza krijgt er een zusje of broertje bij!!! Hij trakteerde ons op cupcakes met muisjes! Gefeliciteerd Oona en Roman!

 
We hebben de week afgesloten met het gezonde hapje van Matteo! Een creatief sinterklaas bord met allerlei gezonde hapjes! Heel erg leuk! Bedankt Matteo!


 

Iedereen een heel fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen