vrijdag 17 oktober 2014

Week 41

Beste ouders,

Maandag zijn wij gestart met een nieuw werkje in ons gele werkmapje. Welk woord begint met de letter F. Deze plaatjes mochten wij inkleuren. De F zit al goed in ons hoofd!

Deze week vierde wij Sara haar vijfde verjaardag. Hiep hiep hoera!
En Matteo vierde alvast zijn vijfde verjaardag. Hiep hiep Hoera!


In het speellokaal hebben wij een het spel “Reis om de wereld” gedaan waarbij de kinderen intensief over allerlei materialen (ladders, blokken, hoepels, kasten, wipwap ) heen moesten klimmen en klauteren. De kinderen zijn langs allerlei landen geweest en vonden dit heel erg leuk! Ze namen natuurlijk ook hun denkbeeldige rugzak mee en uit die rugzak halen ze verschillende voorwerpen zoals een zaklamp en dan doet de juf het licht uit. In het donker op pad! Super spannend natuurlijk!Woensdag waren alle kinderen vrij i.v.m met een studiedag voor alle juffen en meesters.

Donderdag heeft de juf een les drijven en zinken over Aadje Piraatje gegeven. De juf liep de vorige dag op het strand en zag daar een fles in het water drijven. Hier zat een briefje in en daar stond op Hallo , ik ben Aadje Piraatje. Ik heb mijn verjaardag gevierd met al piraten vrienden, maar dat ging helemaal fout! Tijdens het zingen kwam er een enorme golf tegen ons grote schip aan en de tafel met mijn grootste cadeau viel om. Het grote cadeau viel in het water en bleef drijven! De piraten konden er niet meer bij want het grote pak dreef steeds verder en verder. Wat zou er in het pak hebben gezeten?........ Als wij het grote cadeau vinden moeten wij aadje piraatje even bellen. Hij is nu namelijk erg verdrietig.

Wij zijn hierna gaan onderzoeken welke verjaardagsvoorwerpen blijven drijven en welke voorwerpen niet! We zijn er ook achter gekomen hoe het komt dat voorwerpen juist wel of niet blijven drijven. Dit kan zijn door de vorm (hol/massief) zwaar/licht,  de grootte, zit er lucht in en zijn er genoeg watermannetje die het voorwerp kunnen tillen. Alle kinderen hadden een rood en een groen papiertje gekregen en bij ieder voorwerp vroeg de juf: Wat denk je : Blijft het voorwerp drijven dan mag  je het groene kaartje in de lucht houden. Als je denkt dat het gaan zinken dan mag je het rode kaartje in de lucht houden. De kinderen vonden het prachtig en deden super goed mee! De juf had ook nog een spectaculair filmpje vahet grootste schip te wereld! De kinderen stonden versteld haha! Hierna kregen de kinderen een onderzoekswerkblad en mochten de kinderen tijdens de speelwerkles zelf verder gaan onderzoeken!

                                          


                               


Vrijdag was de afsluiting van het thema feest! Iedereen mochten verkleed naar school komen en de juf kon natuurlijk niet achterblijven! Toch even gek kijken wanneer er een tijger in de kring zit. Er stonden 4 activiteiten klaar om mee te beginnen: cakejes versieren, sjoelen, twister en een feestkleurplaat. In de ochtend hebben we heerlijke cupcakes gebakken en versierd. Het leek wel een echte bakkerij met zoveel siermaterialen. Ouders bedankt voor al het materiaal! De kinderen hebben zo genoten! S’middags hebben we ze lekker allemaal opgegeten! We hebben met ons speelgoed gespeeld en een stukje van een leuke musical op het digibord gekeken! Als laatste hebben we het lied Feest met alle kinderen en de papa’s en mama’s gedanst!


Lekker opeten!!Jammie!!


Wat hebben we het de afgelopen 7 weken gezellig gehad. We hebben al zoveel leuke activiteiten gedaan en veel geleerd maar ook héél veel gelachen! Dat maakt het natuurlijk extra gezellig met elkaar!

Ik wens iedereen een hele fijne herfstvakantie. Geniet ervan en rust lekker uit!

Na de vakantie starten we met het thema herfst! Herfst spulletjes, poppetjes, boekjes en siermaterialen zijn van harte welkom!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen