vrijdag 10 oktober 2014

Week 40

Beste ouders,

We hebben weer een FEEST week met elkaar gehad. Deze week zijn wij maandag met de letter f verder gegaan. We hebben een werkje met de f gemaakt waarbij we de f hebben gestempeld en 6 plaatjes met de f hebben getekend. Dit werkje doen we daarna in ons gele letter mapje. Daarnaast hebben we een blauw mapje waar onze werkbladen in zitten. Tenslotte krijgen de oudste kleuters na de herfstvakantie een nieuw soort weektaak. De kinderen kijken er al een tijdje naar uit!! De juffen hebben iets nieuws ontwikkeld. Het zal een takenmapje worden waarbij alle werkjes uit de kasten met een foto in het boekje staan! Super leuk! De jongste kleuters hebben een jongste mapje gekregen waar zij werkjes in maken.

We hebben onze reuze feesttaart samen afgemaakt!! Wat een feest!!

 
 
De kinderen hebben ook taartjes geknutseld en hebben het ze mooi met glitters en kleuren versierd. Deze staan op een etagere! Wat ziet het er mooi uit!


Bij de Vreedzame school hebben we het over ruzie maken gehad.  Konijn Paultje heeft ruzie met zijn vriend Gijs. Paultje is kampioen in het bouwen van dammen en Gijs is kampioen in het maken van boten. Tijdens het buitenspelen gaat dat helemaal fout. De dam stort in en zodoende vaart het prachtige bootje zomaar weg! Ze kregen ontzettende ruzie waarbij er hele onaardige dingen werden gezegd. Hij wil Gijs nooit meer zien. Boos en stampvoetend ging Paultje naar huis. Na een tijdje kwam hij er achter dat het helemaal niet leuk is om in je eentje te spelen en hij mist zijn vriendje. Uiteindelijk komen de twee vrienden bij elkaar en helpen zij elkaar. Ze hebben geleerd om eerst rustig te worden en daarna pas het probleem op te lossen. Zo kunnen ze weer gezellig samenspelen en voor altijd vriendjes zijn! Wij hebben hier veel over opgestoken!Deze week hebben ook visite gehad van de de vader van Quinten,  moeder van Sanne, vader van Milan, vader van Malin, de oma van Maartje en de vader van Erik. Zij kwamen gezellig bij ons voorlezen en wat konden zij dat goed! Prachtige prentenboeken en mooie verhalen!  Ontzettend bedankt voor het voorlezen, we hebben genoten!!
We hebben het natuurlijk ook gehad het boeken en lezen. We hebben het gehad over de de titel, de rug, de voorkant , de achterkant , de schrijver en bladzijdes van een boek. Je leest altijd van links naar rechts, anders komen er hele gekke zinnen uit!! Er staan letters, woorden en zinnen in het boek! We hebben daarbij ook geleerd waar je een boekenlegger voor gebruikt. Als je halverwege met het boek stopt, komt deze mooi van pas! Zodoende hebben wij ook onze eigen boekenleggers gemaakt. Leuk om thuis te gebruiken!

We hebben donderdag ook lekker gegymd in het speellokaal! We hebben de feest hoepeldans gedaan, de ballon hoog gehouden en stiltespelletjes gedaan.

Vrijdag was de afsluiting van de Kinderboekenweek. Wat waren alle kinderen mooi verkleed! We hebben met alle klassen de Kinderboekenweek afgesloten met het lied "Feest" van Kinderen voor Kinderen. Wat kunnen de kinderen dit liedje goed zingen en op dansen. Volgende week hebben wij de afsluiting van het thema Feest! We zullen het liedje dan nogmaals voor alle papa's en mama's in de klas zingen en dansen!


We hebben de week afgesloten met het gezonde hapje van Malin! Heerlijke kleine versierde ontbijtkoekjes! Jammie!

Belangrijk:

- Woensdag zijn de kinderen vrij i.v.m een margedag! De juffen en meesters hebben een studiedag!
- Volgende week vrijdag is de afsluiting van het thema Feest. Op deze dag gaan wij feestcakjes maken en versieren. Leuke spulletjes om de feestcakejes te versieren zijn aankomende week van harte welkom!!!
- De kinderen mogen op vrijdag hun speelgoed meenemen!

Fijn weekend!

Groetjes,

Daisy


 .

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen