vrijdag 3 oktober 2014

Thema Feest!

Beste ouders,

Deze week zijn wij met een nieuw thema gestart: Feest!!! De klas is omgetoverd tot een feestklas met allemaal fleurige slingers, ballonen en andere versieringen. We hebben samen een woordweb over feest gemaakt. Wat hoort er allemaal bij feest? Slingers, ballonnen, taart, limonde, spelletjes, muziek, confetti, cadeaus en nog véél meer! De juf heeft daar allemaal mooie plaatjes bij geplakt en zo onthouden wij dat ook goed! We hebben ook een verteltafel waar alle materialen liggen die met Feest te maken hebben. De kinderen hebben materialen van thuis meegenomen en er liggen ook werkjes zoals, feestmemory, feestdomino en feestkralenplanken.
 
 
 
 
 
Daarnaast hebben we natuurlijk ook in de hoeken het thema feest. We hebben een echte Feesthoek waar we een mooi feest kunnen geven. Er liggen materialen en handelingskaarten zodat de kinderen weten wat ze kunnen doen zoals bijv. Cadeaus inpakken, slingers ophangen, verkleden, zingen, kaarsjes uitblazen, taart eten, cadeaus uitpakken, dansen en spelletjes spelen.
 

 
 
 
Op de gang hebben wij een taartentafel waarbij er taarten met verschillende kleuren versierd kunnen worden. Wat kunnen de kinderen dit al goed! Het zijn net echte taartenbakkers!
 


 
We zijn ook al taarten en cadeaus aan het schilderen. Daarnaast zijn wij met een gezamenlijke knutselopdracht bezig om een reuze taart van toiletrolletjes te maken.  Super leuk!
 


We hebben deze week de letter f geleerd en kunnen daarbij ook woorden met de F opnoemen zoals feest, fiets, Fee, fles, flamingo en fabriek. We hebben daarbij ook een digibord les over de F gedaan. Welk woord begint met de F of welk woord eindigt met een F. Wij leren héél goed te luisteren naar een woord.
 
 
We hebben het deze week over de 4 seizoenen en de 12 maanden gehad. De seizoenen weten wij al goed en kunnen allemaal voorbeelden per seizoen benoemen. De maanden zijn nog best lastig, maar we weten wel in welke maand wij jarig zijn!
Woensdag hebben wij de Kinderboekenmarkt gehad. Wat lagen daar veel boeken! De kinderen hebben heel wat leuke boeken gescoord en de juf ook! Kunnen we weer veel lezen!! Joepie!!

We hebben een nieuw lied "Feest" van Kinderen voor Kinderen geleerd. Waar is dat feest dan....Hier Hier! Dansen maar!!
 
We zij naar de gym geweest en hebben daar een feest spelles gedaan. We hebben daar de hoepeldans gedaan. Wat was dat leuk!! We mochten bij het andere onderdeel een ballon hoog houden. Dat is nog best lastig. Daarnaast hebben we op de trommel gedanst en het kat en muis tikspel gedaan.
 


 
Vrijdag hebben wij het over Dierendag gehad. Wat doe je op dierendag? We zetten ons huisdier in het zonnetje. Ze krijgen wat extra lekkers of een dikke knuffel. Maar er zijn natuurlijk ook dieren die helemaal geen baasje. We hebben daarbij een verhaal over het dierenasiel gelezen. We hebben besproken waarom dieren daar soms komen en hoe zij verzorgt worden.  En als je een hond of kat wil dat je dan het beste eerst even in het dierenasiel kan gaan kijken, want deze vriendjes willen heel graag een baasje.
 
 
 
´S middags kwam de moeder van Maartje ons voorlezen! Wat was dat gezellig! Bedankt Linda!
 
 
We hebben de week afgesloten met het gezonde hapje van Quinten. Hij had voor ons stokjes met gedroogd fruit (abrikoos, cranberry, pruim en dadel) gemaakt. Sommige kinderen aten het voor het eerst en vonden het heerlijk! Leuk idee Quinten!
 
Een fijn zonnig weekend!
 
 
 
 
Liefs,
 
Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen