vrijdag 26 september 2014

Week 39

Beste ouders,

De herfst is weer begonnen en dat merken we steeds meer aan het weer. Buiten vinden wij al herfstbladeren, kastanjes en helikoptertjes op de grond. Wat hebben we een plezier! Maandagochtend hebben wij voor juf Marleen gezongen want die was jarig, hiep hiep hoera!

Dinsdag vierde wij de verjaardag van Maartje. Hiep hiep hoera! Zij trakteerde ons op heerlijke ijsjes, jammie!!Deze week zijn wij verder gegaan met het begrip mengen. Alle kinderen mochten kleurensommetjes maken. Rood + Geel = samen oranje!
Woensdag hadden wij het over wegen. De juf fietste de vorige middag langs de speeltuin en hoorde ineens HELPPP!  Pompom zat daar alleen op de wip en was heel verdrietig. Hij kon niet op de wip spelen want hij was helemaal alleen. De wip was niet in evenwicht, zodoende kwamen wij met het probleem dat er geen ander vriendje aan de andere kant zat. Er moet ook een gewicht aan de andere kant zitten. Gelukkig kwam tinus de teltijger voorbij en kon aan de andere kant van de wip gaan zitten. Wij hebben de weegschaal in de klas er bij gepakt. We hebben besproken waarneer je een weegschaal gebruikt en hoe. Je gebruikt het in de supermarkt om fruit en groente te wegen. Zo weet je wat je voor het gewicht moet betalen. Wij hebben ook een begrippen kaartje voor in de klas: licht en zwaar! Er lagen daarnaast ook allemaal voorwerpen op tafel en wij mochten om de beurt twee voorwerpen van tafel pakken. We zijn gaan onderzoeken welk voorwerp zwaarder is en welke voorwerp dus het lichtste. Hierna zijn we gaan schatten en voorspellen. Welke voorwerp zou het zwaarste kunnen zijn? Daarnaast moesten de kinderen heel goed nadenken: Hoe krijg je de weegschaal in evenwicht als er een halve kubus in het ene bakje ligt en een hele kubus in het andere bakje.


 

Deze week hebben wij het lied van Elmer de kleurenolifant geleerd en gezongen.

Zeg ken je Elmer, vrolijke Elmer

Elmer de lapjesolifant.

Wat ziet hij fleurig, vrolijk en kleurig

Elmer de mooiste van het land

Hij is rood wit, wit blauw oranje

in het rond

Pimpelpaars groen en roze

kakelbont

Om te gillen van zijn billen tot zijn slurf

Mag hij jou de lucht in tillen als je durft?
 Donderdag trakteerde Jesse ons spontaan op heerlijke zelfgemaakte cupcakes. Wat had hij mooie cupcakes voor ons gemaakt! Wauw en wat waren ze heerlijk!! Dankjewel Jesse!We zijn deze week ook weer naar de gym geweest. Hier mochten wij klimmen en glijden, klauteren, rollen met de bal over de bank en het spel vos kom uit je hol! Let u er alstublieft op dat de kinderen een beetje makkelijke kleding en ook een hemd aan hebben.

De vrijdagmiddag hebben wij gezellig afgesloten met een poppenkastvoorstelling van Moffel en Piertje in het speellokaal. Wat was dat leuk! Moffel die wist nog niet alle kleuren en vormen te benoemen, maar wij natuurlijk wel. Hierna hadden wij ook nog het gezonde hapje van Matteo. Heerlijke mandarijn poppetjes, jammie! Dankjewel Matteo!

Belangrijk:

Alle kinderen mogen vanaf maandag iets meenemen voor het nieuwe thema Feest! Feesthoed, nep cadeautjes, feesttoeter enz.

Maandag hangt er een lijst voor ouders die graag willen komen voorlezen tijdens de Kinderboekenweek. De kinderen vinden het geweldig en het zorgt voor een grote betrokkenheid. Dus ouders schrijf je in!

Vrijdag 3 oktober mogen alle kinderen een knuffeldier meenemen, i.v.m Dierendag!

De (blauwe lijst) voor het gezonde hapje, graag even invullen!


Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy
 
 


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen