vrijdag 5 september 2014

Een nieuw schooljaar 2014-2015


Beste ouders,

Hierbij de eerste blog van het nieuwe schooljaar!! We hebben er weer zin in! We gaan er een gezellig en leerzaam jaar met elkaar van maken! Wat hebben wij alweer een gezellig week met elkaar achter de rug. Deze week kwamen er gelijk 2 nieuwe kanjers in 1/2a : Reza en Jesse! Welkom in 1/2A! Ze hebben het erg naar hun zin gehad! Volgende week zullen de foto’s van alle kinderen op de gang hangen. Leuk en handig om alle namen te onthouden.
We hebben in de kring de vakantieverhalen besproken. Sommige kinderen zijn wel héél ver weg geweest en daarnaast hebben ze ook héél veel gezwommen en ijsjes op het strand gegeten. We zijn eerst maar eens even rustig gestart met de regels van de klas. De juf heeft uitgelegd dat wij een vreedzame school zijn.  We hebben de vreedzame wereldbol. We zijn lief voor elkaar en spelen met elkaar. We dragen allemaal een steentje bij en zijn allemaal vriendjes van elkaar. En in de klas hebben hebben wij natuurlijk ook regels. We hebben dan ook de volgende puntjes met elkaar besproken. Welk pictogram kaartje heb je? Waar hangt je naamkaartje van de kapstok en van je postvakje? Hoe zit je op je stoel? Hoe gaan wij met elkaar om? “Samen spelen en samen delen”. Hoe spelen en werken wij in de klas? “Nu laten wij merken dat wij rustig kunnen werken”.  Hoe houden wij de klas netjes en schoon? “Als ik met een werkje stop, ruim ik alles netjes op”. De kinderen kunnen al goed uitleggen wat de regels betekenen.
Woensdag kwam de fotograaf op school en wat een geluk wij mochten als eerste op de foto. De haren en de kleren waren nog spik en span!! De fotograaf maakte hele gekke grapjes dus daar moesten we wel erg om lachen! Iedereen staat er vast goed op! We zijn benieuwd naar de foto's!  Woensdagavond was de kennismakingsavond. Leuk om alle ouders even te kunnen spreken. Ik hoop dat alles duidelijk geformuleerd is. Als u nog vragen heeft, kunt u altijd even mailen of langslopen.
Deze week hadden wij 3 jarigen. Hiep hiep hoera! Wat een heerlijke traktaties, jammie!!!

We hebben ook weer lesjes knippen en plakken gehad. Hoe hou je een schaar vast? Duim altijd boven in. Je lijmt altijd op het knutselmateriaal, dat er op geplakt moet worden. Je kwastje netjes afstrijken en natuurlijk langs de randjes lijmen, dan blijft het extra goed zitten! We konden gelijk aan de slag want deze week zijn wij gestart met het knutselen van een verjaardagskalender. De juf had eerst een mooie foto gemaakt en daarna mocht je met je eigen foto gaan knutselen! Vrolijke kleuren en natuurlijk glitters!! Binnenkort het resultaat in de klas te bewonderen.

Deze week hebben we ook een les met de cijfers 1- 10 en de hoeveelheden gehad. Bij elke cijferkaart mocht een hoeveelheid dopjes neergelegd worden. We hebben geteld en teruggeteld. De volgende keer gaan wij het moeilijker maken en gaan we natuurlijk door naar de cijfers 11-20! Deze week eerst even alles opfrissen en dan gaan we er tegen aan!

Vrijdagmiddag was iedereen toch wel aardig moe van het harde werken. We hebben lekker even buiten gespeeld en rustig in de klas gewerkt!


Volgende week hangt het lijstje voor het vrijdag middag hapje op het prikbord!! Daarnaast komt er een lijst met de klassenouders, luizenpluis ouders en de hulp ouders ook op het prikbord.


Bijzonderheden:

- Aankomende week zal de gym starten. Vergeet de gymschoenen niet!
- Maandagmiddag komt de mama van Zoë C met baby Céline in de klas.
- Dinsdag komt Maartje ( zusje van Donna) bij ons wennen! Gezellig!
- Woensdag is een marge dag i.v.m de studiedag voor de leerkrachten.

Liefs,

Juf Daisy  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen