vrijdag 12 september 2014

Week 37: Vormen

Beste ouders,
Wat hadden we deze week weer een lekkere zonnig week. We hebben weer gezellig samen gewerkt en gespeeld. Deze week stond de éérste letter van je naam centraal. Deze letter kunnen wij herkennen, horen en zeggen. Zodoende zijn wij opzoek gegaan naar onze eerst letter. Nee ,niet op onze naamkaartjes of bij het alfabet. Wij zijn de reclamefolders in gedoken. Hier gingen wij op zoek naar onze letter en deze mochten uitknippen en op ons werkje plakken. Super leuk! Quinten heeft natuurlijk een hele speciale begin letter en deze vindt je niet zo snel. Maar gelukkig hebben wij er nog een paar gevonden!
 
Maandagmiddag kwam de moeder van Zoë C en baby Celineop visite in de klas . Wat een prachtig meisje. We mochten allemaal vragen stellen over baby Céline. Hoe oud is ze? Hoe gaat ze in bad? Slaapt ze veel? Wat is er aan de hand als ze huilt? Gelukkig kon Beate alles aan ons uitleggen en baby Céline sliep lekker door. Zoë heeft ons allemaal op beschuit met roze muisjes getrakteerd. Wat was dat lekker!! Céline heeft ook nog een cadeautje van ons gekregen: een roze shirtje met een mooi rokje! 
Isaac vierde ook zijn 5e verjaardag. Hiep hiep hoera!!
 
 
 
Dinsdag kwam Maartje bij ons wennen. Wat was dat gezellig he Maartje!!
 
 
Deze week stonden de vormen centraal. Op dinsdag lag er bij ieder kind een vorm op zijn plekje. Héél gek! We zijn de vormen gaan sorteren op kleur en vorm. We hebben natuurlijk ook vormspelletjes gedaan waarbij je ogen dicht moest doen en alleen mocht voelen. Ik voel , ik voel en de vorm is……
 
 
We hebben op het digibord ook vormactiviteiten geoefend. Hierbij hebben wij verschil gemaakt in kleine en grote vormen en in verschillende kleuren vormen. We hebben zelfs met vormen een treintje gemaakt. Daarnaast hebben we vormenreeksen gelegd. En als laatst moesten wij goed (kristisch) luisteren waarbij de juf drie kaartjes had met een aantal verschillende vormen. De kinderen moesten goed luisteren welk kaartje de juf aan het beschrijven was. Voor in het mapje hebben de groep 2 kinderen een vormenwerkje gemaakt waarbij de volgende  vormen aanbod kwamen:  ovaal, zeshoek, cilinder en de kubus! Hierna hebben zij hier zelfs een reeks meegemaakt! De groep 1 kinderen hebben een kleurwerkje met de vormen gedaan. Hierbij kwamen ook heel wat vormen voorbij. Wat hebben jullie knap gewerkt!
 
Bij de Vreedzame school hebben wij een route door de school gemaakt. We zijn bij elke klas eventjes langs gelopen om te kijken welke juf of meester hier zit. Dat is héél handig. Daarnaast zijn we natuurlijk even langs het kamertje van meester Eddy en juf Alice geweest en als  laatste mochten wij even in groep 3 kijken. Daar zitten onze kinderen die voor de vakantie nog bij ons in de klas zaten. Wat missen wij die kanjers, maar gelukkig komen ze nog elke dag even bij het raam zwaaien en een praatje maken.  Bij de Vreedzame school hebben wij het ook gehad over de taken die tot de klassenhulpjes behoren zoals; de boekjes ophalen, vooraan in de rij, de kasten netjes opruimen, de kapstok opruimen enz. De taken hangen in de klas.
Sinds deze week is Desiree stagiair van het MBO bij ons in de klas gekomen. Zij komt de aankomende periode onder anderen bij ons in de klas helpen.  Gezellig!!
Verder hebben we deze week weer heerlijk gegymd, gezongen en gedanst! Rollen, klimmen, glijden, en het spel: Vos kom uit je hol! 
Bijzonderheden:
Het lijstje voor het gezonde hapje op vrijdag hangt op de gang. U kunt zich hier inschrijven!
 
Volgende week werken wij over : De kleuren.
 
Dinsdag zijn alle kinderen vrij i.v.m. Prinsjesdag
Donderdag is het Nationale schoolbrengdag. Kom allemaal op de fiets naar school!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen