vrijdag 4 juli 2014

Verjaardag van de juf

Beste ouders,

Wat hebben we een geweldige zonnige week met elkaar gehad.  We hebben deze week dan ook lekker buiten gespeeld en buitenspelletjes gedaan. Watervoetbal was een groot succes! Bij dit spel stonden we met alle kinderen in een grote kring en probeerde elkaars fles om te gooien. Daarnaast hebben we ook buiten geschilderd met kwasten en water. Super leuk! De kinderen zien gelijk het effect van water en de zon!

Deze week zijn we gestart met de laatste weektaak van het jaar!! De oudste kleuters hebben hier dan ook keurig aan gewerkt. De laatste twee weken werken wij in een nieuw zomer werkboekje!

Dit hebben wij in de weektaak gedaan :
- Waar hoor je dezelfde beginklank  bijv: Gitaar en Gras
-  De kinderen hebben moeilijke motoriek werkbladen gemaakt. Door goed met de motoriek te oefenen leer je om steeds netter te schrijven!
- Werkje uit de kast : Schrijfwerkjes met een toverpotlood.
- In de hoek mochten de kinderen deze week mooie bouwwerk met kapla maken!

Maandag hebben de wij de verjaardag van Eden gevierd. Hiep hiep hoera Eden 4 jaar!
Woensdag hadden wij groot feest in de klas want de juf vierde "alvast" haar 24 ste verjaardag! Wat een gezellig feest!! De kinderen kwamen allemaal verkleed naar school. De klas was mooi versierd en er stonden 6 gezellige activiteiten klaar : cakejes versieren, sjoelen, twister, eierlepel- loop, vissen vangen en in schuim schrijven. De kinderen en de juf hebben zo genoten! We hebben heerlijk gesnoept en lekker limonade gedronken. Daarnaast kwamen ook de  andere kleutergroepen hier in de klas zingen! Wat gezellig!!! De juf heeft allemaal prachtige cadeautjes, bloemen, kaarten en tekeningen van de kinderen gekregen. Alle kinderen en ouders nogmaals hartelijk bedankt!!! Wendy en Angelique ook super fijn dat jullie in de klas hebben geholpen! Bedankt!!! De foto's volgen binnenkort!


Donderdag mochten wij met de bus naar het Museon. Hier kregen wij een interessante les over de zee. De vader van Quinten ging ook gezellig met ons mee! Bij binnenkomst keken de kinderen hun ogen uit met alle grote dieren! Daar stond een kapitein op ons te wachten  en zij was haar matrozen kwijt geraakt. Zodoende mochten de kinderen haar helpen en mee op onderzoek. De kinderen kregen een sorteeropdracht met een bakje en moesten hierbij kijken welke schelp bij het plaatje van een slakkenhuis hoort en welke bij een tweekleppen schelp. De kinderen wisten dit al heel goed. Daarna hebben we allemaal zeedieren besproken zoals; de krab, de garnaal, de octopus, de kreeft en de kwal. Hierna kregen de kinderen een opdracht om verschillende dieren in het Museon op te zoeken.De kinderen hebben in deze les kennis gemaakt met de zee en het strand. Welke dieren leven er en hoe kun je ze herkennen! Na deze les hebben wij een tekening gemaakt over alles wat over de zee hebben geleerd.

Donderdag middag hadden wij de sportmiddag. Wat was het leuk om met de groep 8 kinderen te sporten! We mochten elke keer bij het lijntje aan het hek een spelletje met een cijfer uitkiezen. Natuurlijk hebben we ook regelmatig even water gedronken, want het was best warm. Na al dat sporten hadden de kinderen allemaal een lekker ijsje verdiend! Jammie!!!Vrijdag hadden wij weer een dansles! We deden net als of wij een lichaamsdeel in de verf mochten dopen en daar gingen wij mee schilderen in het speellokaal. We hebben van te voren een filmpje bekeken waarbij er twee dansers aan het dansen waren met echte verf. Uiteindelijk kwam daar ook een mooi schilderij uit! De kinderen vonden het prachtig!

Belangrijk:

- Maandag krijgen de groep 2 kinderen hun rapport mee! De kinderen horen dan ook van de juf bij wie ze in de klas komen en bij welke leerkracht.
- Woensdag afscheid van groep 2. Hier mogen de groep 2 ouders bij aanwezig zijn! Na de activiteiten zullen wij in een bakfietsenoptocht naar Meer en Bos vertrekken.
- Donderdag is de schoonmaakavond van 19.00-21.00!

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen