vrijdag 20 juni 2014

Schoolreis : We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!!

Beste ouders,

Woensdag was dan zover :Het schoolreisje naar De Kievit!! De kinderen hebben er het hele jaar naar uitgekeken!! De juf had verteld wat daar allemaal te zien is en we hadden zelfs al wat foto’s en een filmpje van het park bekeken! Om half 10 vertrok de bus en de kinderen zaten helemaal klaar. Daar aangekomen hebben wij ons 10 uur hapje gegeten met alle kinderen. Hierna mochten wij in groepjes uit een om het park te verkennen. Er waren allerlei speeltoestellen zoals; glijbanen, schommels, wippen, speelboten, draaimolen, trampolines, water en zand speelplekken en een stukje kinderboerderij. Daarnaast was er ook nog een kabelbaan. Wat vonden de kinderen dat prachtig!!! Tussen de middag hebben we gezellig weer met elkaar gegeten in een overdekt huisje. De kinderen hebben nog heerlijk gespeeld. Gelukkig was het over het algemeen aardig droog, af en toe een kleine miezerbui maar dat kon de pret niet drukken. Tenslotte kregen alle kinderen een lekker stoplicht waterijsje om deze gezellige dag mooi af te sluiten. Op de terug weg was het ineens wel heel erg stil... haha! Jeannette, Wendy, Cheryna, Pascal en Eline bedankt voor de goede hulp en de gezelligheid!! Het was een super dag en de kinderen en de juf hebben genoten!! De link met foto's krijgt u via de mail!


Dit hebben wij deze week geleerd en gedaan:

De oudste kleuters hebben deze week een tekening met hun eerste letter van hun naam gemaakt. Ze maakte van hun letter een dier, mens of een voorwerp! Wat een leuke resultaten. We hebben deze week ook met een aantal kinderen een woordzoeker over het circus gemaakt. Dat is moeilijk!! De kinderen moesten op zoek naar allerlei circuswoorden. De juf heeft geleerd hoe je makkelijk op zoek kan gaan naar de eerste letter van een woord. De kinderen vonden het prachtig!! Heel erg knap! De jongsten hebben deze week een clown werkje gemaakt in hun jongste mapje. Hierbij moesten ze erg goed kijken en tellen.

We hebben na de schoolreis allemaal een mooie tekening gemaakt met alle leuke speeltoestellen. Deze mooie tekeningen komen in de plakboeken van de kinderen.

Wist u al dat wij deze week een wedstrijd luchtfietsen hebben gedaan. We hebben besloten om hierbij de seconden te gaan tellen. Dat is namelijk heel handig! Dus wij zijn gaan tellen hoelang wij in de lucht konden fietsen en dat is best zwaar! Daarna zijn we gaan tellen hoe lang het duurt voordat je naar de lerarenkamer loopt en weer terug bent, dat waren 53 seconden! En hoeveel tellen naar de wc en terug. Hoeveel seconden denkt u?

We hadden deze week ook twee jarigen. Hiep hiep hoera voor Wessel (4 jaar) en Zoƫ Schmit (5 jaar).

Vrijdag hebben wij een dansles van twee echte professionele danseressen gehad. Wat was dat ontzettend leuk. Onze klas doet mee aan een pilot waarbij er reken en taaldoelen aan dans worden gekoppeld. Hoe gaaf is dat! Tijdens deze les ging het over het benoemen van lichaamsdelen, meetkunde, het samen dansen en het leren van een dans. Er volgen hierna nog 3 lessen!

Belangrijk :


-Woensdag 25 juni Zomerfeest van 16.00- 20.00
-Woensdag 10 juli: Verjaardag van de juf. Alle kinderen mogen verkleed komen.
-Woensdag ochtend 9 juli: Afscheid groep 2!
-Woensdag middag  9 juli : Vrijwillige rapportbespreking, dit is niet verplicht!!
-Woensdag 16 juli: Afscheidsbarbecue voor alle ouders.

Wij willen de klas weer helemaal netjes en schoon aan het einde van het jaar achterlaten. Zodoende organiseren wij een avond waarop wij de klas helemaal schoon gaan maken. Dit is op donderdag 10 juli van 19.00-21.00. Als is het maar een uurtje, hulp is altijd fijn in deze drukke tijd!!! Dan kunnen we met veel ouders de hele klas aanpakken. Graag even een mail sturen zodat ik een lijstje kan maken. Daarnaast zijn er ook materialen die wij graag mee naar huis willen geven om het daar schoon te maken.  
Een heel fijn weekend!

Liefs ,

Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen