vrijdag 23 mei 2014

Week 21.

Beste ouders,

Wat hebben we een prachtige week achter de rug. Deze week hebben wij geleerd hoe de ontwikkeling van een zaadje tot een plant plaats vind. Dinsdag zijn wij in een grote gezamenlijke kring gestart. Hierbij hebben wij alle benodigdheden die bij het zaaien komen kijken besproken en bekeken. We hebben de stappen van het zaaien besproken en daarbij de kaartjes in de goede volgorde opgehangen. Hierna is er al een groepje gestart om een eigen zaaibakje te maken. De kinderen hebben eerst de bakjes voorzien van een mooi moza├»ek patroon en hierna mochten de kinderen zelf de zaadjes van het Sterrenkers zaaien. Prachtig vonden de kinderen het. De foto's van de groei zullen wij ook laten zien! We hebben het ook over de lente bloemen gehad. Wij hebben geleerd welke bloemen er zijn zoals ; de narcis, de tulp, sneeuwklokje, hyacint en de krokus. Zo kunnen wij de woorden ook al klappen. Wij hebben hierbij geleerd hoeveel woordstukjes een woord heeft. Daarnaast hebben wij deze week ook nog de ontwikkeling van ei tot vlinder geleerd. Natuurlijk hoort het verhaal van Rupsjenooitgenoeg daar ook bij!We hebben deze week ook geleerd hoe wij moeten klokkijken. Wat dat is heel belangrijk, de tijd staat nooit stil!!! We hebben geleerd hoe we de hele uren kunnen aflezen. De grote wijzer staat dan op de twaalf en de kleine wijzer wijst naar een getal. We hebben zelfs ook al een beetje de halve uren afgelezen.  Zo weten we nu ook dat wij om half 9 op school komen, om 12 uur de overblijf hebben, om 1 uur weer beginnen in de kring en om 3 uur naar huis gaan. Hierna hebben wij in een groepje een werkje met allemaal verschillende klokken gemaakt. De kinderen hadden een eigen klokje, en vonden het prachtig om mee te werken.

Deze week vierde Gianluca zijn vijfde verjaardag. Hiep hiep hoeraa!! Hij trakteerde ons op heerlijke ijsjes en daarnaast hebben we allemaal een mooie bellenblaas van hem gekregen. Natuurlijk hebben we de bellenblaas met z'n alle buiten uitgeprobeerd!! Dankjewel Gianluca!!

We hebben bij de weektaak de letter M geleerd. De M van meeuw, molen, mond, maan muur, muis en mand. Daarnaast hebben we  de telrij 1-20 en het terugtellen 10-0 bij een hinkelbaanwerkje geoefend. We kunnen hierbij even en oneven stappen maken. Daarnaast kunnen wij de even en oneven cijfers van de huizen benoemen. De oudste hebben een bouwwerkje uit de kast gemaakt. Het doel hierbij was om een bouwwerk plaatje precies na te bouwen met verschillende blokjes. Hierbij zijn niet altijd alle blokjes te zien, dus het ruimtelijke inzicht is hier mooi van toepassing! De jongste hebben een werkje over de tuinman gemaakt. Hierbij hebben we gekeken wat de tuinman allemaal nodig heeft bij zijn werk in de tuin.Deze week kwam Wessel ( broertje van Jesse) gezellig bij ons in de klas wennen. Welkom in 1/2A! Wessel heeft het al goed naar zijn zin en de andere kinderen vinden het ook erg leuk dat hij bij ons in de klas is!Deze week hebben wij ook veel plezier buiten gehad. We hebben een leuk waterspel met flessen gespeeld, waarbij de meisjes tegen over de jongens stonden. Ze moesten elkaars fles omgooien en proberen om zoveel mogelijk water over te houden. Er klonk hard gejoel over het plein! Dan door de jongens en dan weer door de meisjes.Geweldig!! Uiteindelijk hebben de jongens gewonnen. Maar we gaan het spel snel opnieuw spelen ,want de meisjes willen ook graag nog even laten zien dat zij het heel goed kunnen!!


Belangrijk:

Aankomende maandag starten wij met het nieuwe thema: Uitstapje naar het Circus!! Alle kinderen mogen van thuis leuke circus materialen meenemen : knuffels, verkleedkleren, boeken, poppetjes, tenten, enz!

- Schoolreis is op woensdag 18 juni.
- Sportdag is op donderdag middag 3 juli.
- Zomerfeest is op woensdag 25 juni.
- Verjaardag van de juf vieren we op woensdag 2 juli. Alle kinderen mogen verkleed naar school. Op deze ochtend zullen er verschillende activiteiten in de klas plaats vinden.
- Afscheid van groep 2 is voor de groep 2 ouders op 9 juli in de klas. Hierna gaan wij met alle kinderen naar Meer en Bos.
- De gezellige afscheidsbarbecue met alle ouders is op woensdag 16 juli om 16.00 in de Bosjes van Pex. Schrijf het alvast in u agenda!!
 - Week 26,27,28,29 opruimen van de klas. Er komt een inschrijflijst bij de deur!

Een heel fijn zonnig weekend!

Liefs,


Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen