vrijdag 16 mei 2014

Week 20: Lieveheersbeestjespad.

Beste ouders,
 
Deze week stonden onze kikkervisjes nog steeds centraal... wachten duurt lang. Maar wij weten zeker dat de kikkertjes er aankomen. Deze week hebben de oudste kleuters een kikkervouw werkje gemaakt. Dat is nog best ingewikkeld om de punten goed in een vouw te krijgen. Maar na heel goed kijken , is het vouwwerkje gelukt. De resultaten zijn erg leuk geworden. De kikkers zwemmen in hun vijver en er drijven zelfs waterlelies in de vijver!
 
 
 
Wij hebben het bij De Vreedzame school gehad over : Elkaar helpen. Tijdens een speelwerkles komt het ook weleens voor dat een werkje een beetje te moeilijk is. Als een oudste dat ziet, willen ze graag helpen. Maar soms wil diegene het toch eerst zelf proberen en wanneer het dan echt niet lukt, vraagt hij of zij later hulp aan een knappe oudste.  We hebben ook besproken hoe je iemand dan kan helpen. Het is dan niet de bedoeling dat de oudste de puzzel helemaal afmaakt, maar de puzzel samen met elkaar maakt, zodat de jongste het de volgende keer misschien wel lukt. De opbouw van een puzzel is dan ook eerst de hoeken, dan de zijkanten met rechte kanten en als laatste de binnenkant. Handig!!
 
 
Wij hebben deze week plastic in de klas verzameld. Er kwamen kinderen uit groep 6 in onze klas over een grote zee (Plasticsoep) die vol met plastic zit vertellen. Mensen gooien zomaar plastic op de grond en dat waait in zee,  maar ook plastic van boten drijft in de zee. Plastic vergaat niet en is ook nog eens heel slecht voor het milieu en de dieren. Dolfijnen raken er in verstrikt, maar ook de vissen eten plastic op. Deze vis wordt door een andere vis gegeten en uiteindelijk hebben wij deze vis op ons bord. Zodoende hebben zij ons gevraagd om alle plastic verpakking van onze 10 uur hapjes en de verpakkingen tijdens de overblijf te verzamelen. Maar ook nooit vuilnis op de grond te gooien maar altijd goed in de prullenpak te doen. Binnen twee dagen hadden wij een hele vuilniszak vol met plastic. De kinderen en de juf stonden versteld hoeveel plastic er als verpakkingsmateriaal wordt gebruikt bijv, koekpapiertjes, drinkpakjes, rietjes, flesjes, plastic om worst en kaasjes en plastic zakjes . De kinderen hebben heel bewust naar alle verpakkingen gekeken en begrijpen ook heel goed waarom het zo belangrijk is om plastic te scheiden. Wij wensen groep 6 veel succes met al het plastic materiaal en zijn heel benieuwd naar het eindresultaat.
 
 
 
 
Deze week mochten alle kinderen een extra werkje bij juf Hannie en juf Annemarie doen. De oudste mochten alle geleerde letters laten horen en de jongste mochten een leuk rijmboekje maken. Wat hebben ze dat goed gemaakt!
 
Deze week vierde wij Emma Lynn haar 5e verjaardag. Hiep hiep Hoeraa!!
 
  
Vrijdag zijn wij naar het lieveheersbeestjespad geweest. Het was best een stukje wandelen, maar de kids hebben dit prima gedaan. We hebben daar zo genoten van de natuur en we hadden prachtig weer!!  De kinderen hebben in groepjes ( met een ouder) activiteiten uitgevoerd. Hierbij was het de bedoeling om de natuur te beleven door te bewegen, te ruiken, te luisteren en te kijken.Wat hadden de kinderen een plezier met het zoeken naar beestjes en planten. Het was een hele wandeling terug, maar het is prima verlopen. Hierna hebben wij lekker onze boterham op school gegeten. Alle hulpouders ontzettend bedankt!!! Het was weer gezellig!  De andere foto's volgen!!


 
 
 


Iedereen een heel fijn zonnig weekend!

Groetjes,

Daisy
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen