vrijdag 9 mei 2014

Fijne moederdag!

Beste ouders,

Na een heerlijk weekje vakantie zijn we weer lekker van start gegaan. We zijn druk bezig met de kikkerwerkjes zoals; de metamorfose van kikkerdril tot kikker. Natuurlijk zijn we met een nieuwe weektaak gestart. Hierin hebben wij alle letters die wij geleerd hebben, geoefend om te schrijven. We hebben deze week ook in groepjes de letters geoefend. Wat kennen de oudste kleuters al veel letters!! Met de jongste hebben we leuke rijmactiviteiten gedaan. Wat gaat dit ook al goed!

We hebben deze week ook heel netjes in ons rekenwerkboekje gewerkt. Daarnaast hebben we met trillende handjes een domino parcours uitgezet. Dat is nog best lastig, vooral als de laatste steeds omvalt! Hele goede motoriek oefening!

Tijdens de les van de vreedzame school hebben wij het gehad over de helpende handjes. De helpende handjes zijn de klassenhulpen in de klas. Wat mag je allemaal doen als je klassenhulpje bent? De kinderen weten het !

We hebben deze week ook lekker bewogen in het speellokaal. Hier hebben we een nieuw tikspel geleerd: Kat en muisspel. Hierbij mogen de muisjes achter een lint in hun broek laten hangen en de kat moet natuurlijk de staartjes van de muizen proberen te pakken. De kinderen vonden het prachtig!!

De verkeersles van deze week ging over buitenspelen in het verkeer. Na een heel spannend verhaal waarbij kinderen buiten verstoppertje aan het spelen waren ging het bijna fout. We hebben hier iets heel belangrijks van geleerd : Speel nooit tussen de auto’s !Daarnaast hebben we natuurlijk ook heel hard gewerkt aan onze moederdagscadeautjes!! Alle moeders een hele fijne moederdag!


Liefs,

Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen