vrijdag 25 april 2014

Week 17

Beste ouders,

Zo na de gezellig paasdagen kwamen wij dinsdag weer op school. Na alle leuke paasverhalen en leuke uitjes zijn wij met een nieuwe weektaak gestart. We hebben deze week de nieuwe letterklank aa geleerd. De aa van aardbei, paashaas, aardappel , kraan en nog veel meer! We hebben daarbij een werkje over de koning gemaakt, waarbij wij al koningswoorden konden lezen. Daarnaast hebben we allemaal uit ons lente werkboekje gewerkt. We moesten daarbij tellen, stempelen en letters herkennen! Daarnaast hebben we lekker in de hoeken gespeeld, uit de kasten gewerkt en samen met elkaar werkjes uitgekozen.We hebben het natuurlijk ook veel over de lente, en het mooie weer werkt zeker mee! We hebben het over jonge dieren baby’s gehad. Hierbij las de juf een boek voor en daarbij moest je heel goed luisteren omdat het dier werd beschreven. Dier heeft twee vleugels, de kleur is geel en heeft een snavel. Wie is mijn mama? De kinderen wisten heel goed de dieren te benoemen. Hierna mochten de kinderen zelf een dier in hun hoofd nemen en dat dier gaan beschrijven zonder het dier te benoemen.We hebben deze week op het digibord gewerkt met de tover rijmmachine. Deze machine draait met allemaal woorden en dan leer je precies de 3 rijmwoorden naast elkaar te plaatsen door op een knop te drukken. Héél spannend!Woensdag zijn wij gestart met een nieuwe werkje, maar daar kunnen wij natuurlijk NIETS over vertellen. Vraag er vooral niet naar haha! ;-)

Vrijdag was het Koningsdag. We zijn gestart met het koningshuis en de daarbij alle behorende begrippen besproken. We hebben een koningshuis spel gedaan. Hierna hebben wij een Live uitzending met Koning Willem Alexander gezien. Hier mochten wij aftellen en toen was de start van de koningsspelen. Hierna hebben wij de koningsdans “Doe de kanga “ gedaan en heel goed bewogen. Leuk om thuis nog eens te doen. We hebben buiten ook lekker bewogen door te rennen, fietsen,  klimmen, springen, hinkelen en klauteren. Dus een lekker actieve dag! In de middag hebben wij een gezellige speelgoedmiddag gehad! Als afsluiting kregen wij een heerlijk gezond hapje van Dyanti! Jammie!!Wij wensen iedereen een hele fijne meivakantie! Veel plezier op Koningsdag en rust lekker uit. Geniet van het zonnetje en dan zie ik jullie graag op Dinsdag 6 mei!!


Belangrijk: 

- Op 16 mei gaan wij naar het Lieveheersbeestjespad in de Kornoeljestraat voor leuke buitenlessen/activiteiten. Hierbij hebben wij 5 ouders als begeleiding nodig. Wie o wie gaat er mee om de natuur te beleven. Héél graag even laten weten!!

Liefs,


Juf Daisy 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen