vrijdag 4 april 2014

Week 14

Beste ouders,

Vorige week was de juf twee dagen afwezig i.v.m een juffenopdracht en de dag van het jonge kind. De juffen hebben weer leuke ideeën opgedaan! De kinderen hebben het erg leuk gehad met juf Barbara en juf Alice. Nogmaals dank hiervoor! De kinderen hebben heel goed gewerkt en de weektaken waren keurig af. Wat zijn het toch een kanjers! Deze week hebben we natuurlijk ook weer keihard gewerkt! We zijn maandag met een frisse weektaak gestart. Op de weektaak stond deze week ook het veterdiploma! Alle oudste kleuters hebben hun veterdiploma gehaald. Hiep hiep hoera!! De diploma's hangen mooi in de klas! Een aantal jongste kinderen zijn ook al bezig met hun veterstripdiploma! Super!Dinsdag en donderdag hebben we lekker gegymd in het speellokaal. Bewegen en dansen op muziek en leuke tikspelletjes. We moesten goed luisteren naar het ritme van de trommel. Daarnaast gedanst op liedjes van Dirk Scheele. We hebben tikspelletjes gespeeld zoals Moeder/ vader hoe laat is het? We hebben ook weer een nieuw liedje geleerd, waar we heel leuk op kunnen bewegen: “Dansen met tante Rita”.

Woensdag was de afsluiting van het thema sprookjes. Alle kinderen en de juffen waren allemaal verkleed. Wat was dat gaaf!! In iedere klas werd een activiteit aangeboden. In onze klas zijn we gestart met baldansen. De prinsen mochten ieder een prinses uitkiezen om hier mee te gaan dansen op ons bal. Hierbij werden de prinsessen natuurlijk eerst op de knie ten dans gevraagd. Hierna hebben ze prachtig met elkaar de wals op muziek van Andre Rieu “The second waltz” gedanst. In de andere klassen mochten de kinderen appel happen, toverspelletjes, snoepjesspel en roodkapjes spel spelen. Na alle activiteiten hebben we lekker gegeten en buiten gespeeld. Tenslotte hebben we de dag afgesloten met Assepoester filmpje en een lekker stukje cake! Jammie! Alle kinderen hebben genoten!


Donderdag kregen de kinderen een rekenopdracht in groepjes. De kinderen hebben we gesorteerd op meisjes en jongens maar ook op alle leeftijden. Hierna mochten ze in groepjes alle leeftijden bij elkaar opgaan tellen. Wat ging deze samenwerkingsopdracht goed. We hebben deze week ook regelmatig een oudste-jongste speelwerkles gehad. Wat leren de kinderen hier goed samenspelen en wat kunnen ze al  goed werkjes aan elkaar uitleggen.

We hebben sinds donderdag ook kikkerdril is de klas. De kinderen vinden het prachtig. We volgen alles op de voet.


Vorige week had Zoë C heel erg leuk nieuws want ze krijgt een zusje!!! Hiep hiep hoeraa! Gefeliciteerd! We zijn allemaal heel blij voor haar!

Vrijdag hebben we alle sprookjesmaterialen weer weggehaald en de lente materialen  tevoorschijn gehaald. Maandag starten we met het nieuwe thema : Pasen/ Lente. Wat hebben we deze week prachtig lenteweer gehad. De kinderen mogen leuke lente materialen van thuis meenemen.

Belangrijke zaken:

Donderdag 17 april hebben wij  het Paasontbijt. Dit jaar maakt ieder kind een ontbijtje voor een ander. Met het oog op de vreedzame school is dit natuurlijk wel een hele mooie gedachten! We hebben oog voor elkaar! Maandag 7 april krijgen de kinderen het paaslootje mee naar huis. Hier kunt u samen met het kind op aangeven wat hij/ zij lekker vindt om te eten en te drinken. Geen snoep of chocola in het ontbijt. Dit lootje graag woensdag 9 april weer inleveren en dan zullen met elkaar lootjes gaan trekken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen