vrijdag 11 april 2014

Kikkerdril!

Beste ouders,

We hebben het deze week natuurlijk over Pasen, eieren, kuikentjes en over jonge dieren op de kinderboerderij gehad . Zodoende hebben wij een eigen lente hoek met jonge dieren. Hier kunnen de kinderen de dieren verzorgen.We hebben al mooie paashazen en reuze paaseieren geverfd. We hebben in ons eigen plakboek van een handafdruk een kuiken gemaakt. Wauw! Daarnaast hebben we allemaal een eigen ei versierd met een mooie tekening en sierrandjes.Deze week hebben wij het ook over de ontwikkeling van kikkerdril tot kikker gehad. Wat een interessante ontwikkeling is dat! Toevallig kunnen wij deze ontwikkeling ook nog van heel dichtbij op tafel bekijken. Maandag kwamen wij op school en toen waren de de eitjes open gegaan en waren er al kleine kikkervisjes. Ze groeien heel goed en kunnen al steeds beter zwemmen met hun staart. Daarnaast hebben wij ook een heel interessant filmpje gezien waarbij we de groei van kikkerdril tot kikker echt konden zien gebeuren!! Hierin hebben wij ook geleerd dat kikkers koudbloedig zijn en in de winter een winterslaap houden.  We weten nu hoe de mannetjes kikkers de vrouwtjes kikkers roepen. Ze leggen wel twee tot drie duizend eitjes!! Ze komen na ongeveer 3 weken uit!! Nu zijn het dikkopjes, maar over een tijdje gaat er weer iets aan de vorm veranderen.We zijn nu wel héél benieuwd naar onze aankomende kikkers.

Wat hebben we ook geleerd :

- Woorden schrijven met de OO.
- Motoriek schrijfkaarten maken.
- Het raden van dieren waarbij de begin klank is weggelaten. IKKER IKKER IKKER. Ik ben geen IKKER. Ik ben een KIKKER!!
- Rijm paaswoorden verzinnen.
- Waar zie je een letter, een woord of een zin?
- Hakken en plakken met pasen
- Maken van sommen met kuikens!
- Serieren van paaseieren: Welke is het lichtste en welke het donkerste?
- Waar zie je de eieren van licht naar donker of juist van donker naar licht.

In de klas kunnen de kinderen ook kiezen om aan de lente verteltafel te zitten. Hier staan allerlei boekjes,puzzels, knuffeltjes en werkjes die met de lentedieren te maken hebben en dit stimuleert de woordenschat. Daarnaast hebben wij bij de blokkentafel ook een boerderij speelset staan, waar de kinderen zelf hun eigen verhaal met de speelfiguren kunnen bedenken. In de blokkenhoek worden mooie kinderboerderijen gebouwd waarbij de dieren allemaal hun eigen hok krijgen.Op de gang kunnen de kinderen eendjes uit de vijver visser en dat is nog niet zo makkelijk, haha!!We hebben deze week ook weer lekker gegymd. Wat kunnen de kinderen toch goed klimmen en klauteren!! We moesten proberen om elkaars blokje met de bal om te gooien. Daarnaast hebben we met klossen gelopen, horde gelopen en met een touw omhoog geklommen.

Mette heeft ons vrijdag voorgelezen uit haar eigen boekje. Wat kon ze dat goed, wat een kanjer!! Er zijn al heel wat kinderen die bezig zijn met het lezen, héél knap!


Vorige week hadden wij het heerlijke gezonde hapje van Matteo: een beker met allerlei heerlijk fruit zoals aardbeien, bessen en verschillende druiven. Wat een feest! Deze week hadden wij ook al zo’n heerlijk hapje van Sanne. Lekkere spies met fruit en een hartjes ontbijtkoekje, jammie!!Dankjewel!!

Belangrijk :
* Woensdag gaan wij naar de kinderboerderij. De volgende ouders hebben zich hier voor opgegeven : Nicolet, Amande, Linda, Jennifer en Marlene.
* Donderdag is het paasontbijt. De kinderen komen met hun pyjama aan op school! Ieder kind maakt voor een ander een heerlijk paasontbijtje. Deze neemt u donderdagochtend mee op het gekleurde bordje. Na het ontbijt zullen we paaseieren gaan zoeken in de bosjes van Pex.
* Vrijdag zijn wij vrij.

Een fijn zonnig weekend!

Liefs,

Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen