vrijdag 21 maart 2014

Week 12: Hight Tea

Beste ouders,

Maandag hadden wij de eerste les van de snuffelhond. Wat konden deze mensen van de snuffelstage er leuk en goed over vertellen. Welke soorten honden heb je ? Hoe moet je een hond aaien? Wat eet en drinkt een hond? Hoe borstel je de hond? Hoe kijkt een hond die boos is? Wat doe je als een hond heel hard aan komt rennen. De meneer vertelde juist dat je stil als een boom moet gaat staan met je armen langs je lichaam! Er was een knuffelhond mee en daar hebben wij alles als toneelstukje op geoefend. Als je een hond wil aaien dat vraag je het eerst aan je mama of papa, daarna aan het baasje en als laatste aan de hond. Dit doe je door je hand uit te steken. Als de hond gaat kwispelen betekent dat JA, dat wil ik wel!


S’middags hebben we een gymles van de oma van Malin gekregen. Wat was dat leuk!!! We hebben een nieuw spel: “ Mama hoelaat is het? ” geleerd! Hierbij staat er de moeder tegen de muur en de kinderen aan de andere kant. De kinderen vragen aan moeder hoelaat het is. Moeder zegt “ vijf uur ”. De kinderen mogen dan 5 stappen zetten. Wanneer de kinderen heel dicht bij moeder zijn gekomen zegt ze niet een tijdstip, maar zegt ze BEDTIJD!! De kinderen moeten dan heel snel wegrennen en de moeder moet proberen om de kinderen te pakken. Geweldig vonden ze het!Dinsdag was Tijn jarig. Hiep hiep hoera Tijn 7 jaar!!Woensdag hadden we de High Tea voor de opa’s en oma’s. Wat hebben we een geweldig ochtend gehad! Er stonden allemaal heerlijke high tea hapjes klaar voor de opa’s en oma’s. Bedankt allemaal!  De kinderen mochten 3 activiteiten met hun opa of oma doen: cupcakes versieren, handafdrukschilderij met glitters maken en werkje uit de kast doen. De kinderen en de opa’s en oma’s straalden van plezier! Hierna hebben we nog even lekker gedanst en tenslotte was het tijd om afscheid van de opa’s en oma’s te nemen. Bedankt voor alle gezelligheid opa's en oma's!
Donderdag kregen wij de tweede les van de snuffelhond. Deze keer kwam de echte hond Bas in de klas. Wat een schat van een hond! Zelfs de kinderen die een beetje huiverig waren durfde de hond te aaien of te borstelen ! Héél erg knap!! De kinderen leren hier echt heel veel van! De kinderen mochten de hond eten en drinken geven en zelfs het speeltje van Bas in de klas vasthouden. Bas wachtte dan even eventjes en snuffelde zo naar zijn speeltje. De kinderen vonden het prachtig!!! Volgende keer draaien we de groepjes om en dan mogen de kinderen Bas weer aaien of borstelen.Donderdag is de lente begonnen. We hebben de 4 seizoenen besproken en de seizoensklok op de lente gezet. Toevallig was het ook prachtig lente weer!! We hebben tijdens het buitenspelen lekker van het zonnetje genoten. Vrijdag hebben wij de weektaak afgemaakt. Het was een helaas een hele regenachtige dag dus we hebben binnen gewerkt en lekker gedanst in de klas. Daarnaast hebben we de middag afgesloten met het heerlijke gezonde hapje van Gianluca. Jammie!!

Bijzonderheden:
- Maandag : les 3 van de hond.
- Dinsdag :  Daisy afwezig i.v.m. profesionering dag en Barbara zal de klas overnemen.

Een fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen