vrijdag 14 maart 2014

Week 11 : Assepoester!

Beste ouders,

Maandag zijn wij gestart met het thema sprookjes. Allereerst zijn wij natuurlijk met ons sprookjesverhaal begonnen: Assepoester!! Het verhaal begint wel erg zielig, omdat Assepoester alleen maar moet schoonmaken en niets van haar stiefmoeder mag. En dan ook nog die vreselijke stiefzusters die zich niet aan de Vreedzame school regels houden. Maar gelukkig komt ze een lieve fee tegen. Zij tovert Assepoester om tot een prachtige prinses. Maar als het twaalf uur slaat..….. verliest ze haar muiltje. De prins gaat opzoek naar de mooie prinses, die het glazen muiltje past. Zodoende kiest de prins Assepoester uiteindelijk tot zijn vrouw!!


We hebben natuurlijk ook al gezellig over sprookjes gewerkt. Er staat een echte sprookjesboom bij ons in de klas. De kinderen mogen hun lievelings sprookjesfiguur schilderen. Daarnaast zijn wij toverspiegels aan het knutselen. Hierin kunnen de kinderen wensen welke sprookjesfiguur zij graag zouden willen zijn. Hocus Pocus Pilatus Pas, ik zou willen dat ik een Heks was! Poefff!! We zijn de spiegels al goed aan het uitproberen!Wat hebben wij deze week geleerd:
- Oefenen om alle letters te schrijven.
- Het alfabet.
- Hoeveelheid en getal goed leren schrijven.
- Sprookjeswoorden in stukken hakken en klappen.
- Voorstelling bij de poppenkast leren spelen.
- Splitsen met de stippen van een lieveheersbeestje. Totaal 8 stippen. Kun je verdelen in een vleugel met 4 stippen en nog een vleugel met 4 stippen. Maar we kunnen het ook anders. Vraag het maar!
- Veter strikken.

Deze kanjers hebben de CPC Ernst en Bobbie wandeling gelopen! Wat hadden ze mooi weer! De juf is reuze trots!!!
Donderdag hebben wij de verjaardag van Zoë gevierd. Hiep hiep Hoera Zoë 5 jaar!!Vrijdag hadden wij een aantal kinderen van juf Anneke op visite. Wat een kinderen bij elkaar 37, maar reuze gezellig!!! We hebben de week gezellig afgesloten met het gezonde hapje van Sara. We hebben een stukje Pinokkio gekeken! En als laatste hebben we nog lekker gedanst!!!!

Belangrijk:
- Aankomende maandag en donderdag hebben wij twee leerzame lessen over de hond.
- Woensdag  is de High Tea voor de opa’s en oma’s!! 
- Woensdag 16 april zijn wij uitgenodigd bij de Kinderboerderij. Wie zou er graag met ons mee gaan? ( 5 ouders en 1 extra ouder ( i.v.m met ziekte).

Een fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen