vrijdag 7 maart 2014

Carnavalsfeest!!

Beste ouders,

Na een heerlijk week vakantie kwamen we weer fris en fruitig op school. Iedereen had er weer zin in en begon vol energie aan de weektaak en alle werkjes uit de kast. We hebben maandag ook gelijk Quinten zijn 5e verjaardag (24/2) gevierd. Hiep Hiep Hoeraa!!Wat hebben wij deze week geleerd:
- De letter a schrijven.
- Reeksen afmaken.
- Getallen bij elkaar optellen.
- Praatplaten verwoorden
- Wat is fruit en wat is groente?
- Voornaam en zelfs de achternaam schrijven.
- Spel waarbij de juf soms cijfers inslikt en de kinderen de cijfers benoemen.
 -Een aantal kinderen zijn met de juf in een groepje aan het oefenen met lezen. Wat kunnen ze dit al goed!!

Alaaaaaaaaaaf!!!! Dinsdag vierde wij gezellig Carnaval in de klas. Wat waren de kinderen allemaal leuk verkleed!!!! Het was één groot feest!!!! We hebben in de ochtend mooie carnavals maskers met glitter gemaakt. We hebben besproken wat Carnaval eigenlijk inhoud en waarom de mensen vroeger carnaval vierden. We hebben zelfs op het digibord een echte caranavalsoptocht met praalwagens bekeken. In de middag hebben wij gewerkt en daarna gedanst op carnavalsmuziek. Daarbij hebben we natuurlijk ook de polonaise geleerd!!!Deze week hebben we ook een leuke verrassingsles gedaan. De juf had onenigheid met Uil van de Fabeltjeskrant. Hij dacht namelijk dat wij bij het Carnavalsfeestje wel 30 bekertjes met één limonade kan konden vullen, maar de juf dacht dat het er 10 waren. We kwamen er niet uit!!!! Zodoende zijn wij met elkaar gaan onderzoeken hoeveel bekertjes limonade wij uit één kan konden halen. Dit moesten wij bijhouden op het digibord door een streep te zetten. De kinderen hebben hier natuurlijk allemaal bij geholpen. Het waren er 13!! Nu wisten we dat, maar er stonden meerdere pakken/flessen om bekers mee te vullen: bijv. melkpak, fles limonade, waterflesje , een kan melk enz. Zodoende kregen de kinderen een opdracht met hun groepje om dit zelf te gaan onderzoeken. Prachtig vonden ze het!! Hierna zijn wij allemaal bij elkaar gekomen en zijn we de aantallen en streepjes op het digibord gaan zetten om te vergelijken. De kinderen hebben bij deze opdracht héél goed samengewerkt en daarom kregen ze van juf piraat allemaal een schatkistje met wat lekkers!!

Wist u al dat we ook een BZL'er ( bekende Zonnebloem lln )  in de klas hebben, haha!!! Nynke en haar gezin zaten in het programma Radar. Bij een terugweg na een vakantie hebben zij een ongeluk met een andere auto gehad. Een andere auto is hierbij op hun auto gebotst, gelukkig geen gewonden! Na een ongeluk moeten de stoelen vervangen worden en een bedrijf heeft dit gezin gratis nieuwe stoelen voor in de auto gegeven. Daarom geeft Nynke dit bedrijf een warme douche. We hebben het met veel plezier in de klas bekeken!Donderdag hebben wij Erik zijn 5e verjaardag. Hiep hiep hoera!!!


Vrijdag waren alle weektaken weer af!! Yess!! We hebben de week weer gezellig met het gezonde hapje van Birk afgesloten. Jammie!! Maandag zullen wij met het thema Sprookjes gaan beginnen. Materialen zijn altijd welkom!

Belangrijk :
Op de gang hangen twee lijstjes voor de High Tea van de opa’s en oma’s!! De opa’s en oma’s kunnen zich hier inschrijven op welk tijdstip zij op 19  maart willen komen. Daarnaast hangt er een lijst met lekkernijen voor de opa's en oma's. Hier kunt u zich ook inschrijven!!!

Fijn weekend!
Liefs,

Juf Daisy 
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen