vrijdag 14 februari 2014

Week 7: Valentijn.

Beste ouders,

Wat hebben we weer een gezellige week met elkaar gehad. De juf had de kinderen wel héél erg gemist!De kinderen zijn vorige week lief opgevangen door juf Lara, juf Anouk en juf Tanja. Bedankt hiervoor! Gelukkig is de juf weer helemaal opgeknapt en zijn we gestart met Valentijn/ Verlief zijn. En ja op wie.....? We hebben het over verliefd zijn gehad . Hoe voel je dan? Warm en koud? Vlinders in je buik? Op wie kan je verliefd zijn? Trouwen? De kinderen kunnen hier al heel veel over vertellen en zijn stiekem al wel verliefd.....


Wat hebben wij deze week geleerd:

- Valentijnsversje
- Letter t schrijven.
- Synthese van klanken
- Harten sommetjes
- Alle woorden rondom Valentijn.
- Alle letters/ cijfers geoefend.
- Terugtellen van 20-0

We hebben deze week ook lekker bewogen in het speellokaal. We moesten goed naar de klapjes op te trommel luisteren. Dansen op het lied "Wie niet lopen wil". Daarnaast hebben we een nieuw lied en een nieuwe dans geleerd op "Twee emmertjes water halen".

Donderdag was het zover : Valentijnsdag!! Bij binnenkomst lag er bij ieder naamkaartje een lekker snoephartje. We hebben Valentijn aan de hand van een mooie Powerpoint besproken. We hebben daarna eigen valentijnskaarten geschreven. We hebben ook weer mooi geknutseld. In de klas hangen overal grote geverfde harten, kikker is verliefd , harten glitterhangers en en de verteltafel staat ook helemaal centraal rond de liefde. De jongste hebben kikker is verliefd geknutseld! Daarnaast kregen we van de mama van Mirko een lekkere hartjescake en hebben daar heerlijk van gesmuld! Wat was het een gezellig dag!

   Sinds deze week loopt Eline haar mbo stage bij ons en komt van Het Mondriaan. Ze komt ons op woensdagochtend, donderdag en vrijdag gezellig helpen bij de activiteiten in de klas. Welkom Eline!

Belangrijk:

- Volgende week zijn de kinderen op vrijdag al vrij, i.v.m. margedag. Op donderdagmiddag mogen de kinderen hun speelgoed meenemen!!
- Maandag 3 maart gaan de rapporten met de oudste kinderen mee!
- Dinsdag 4 maart vieren wij Carnaval in de klas. Alle kinderen mogen verkleed komen!!
- Woensdag 5 en Donderdag 6 maart zijn de tafeltjes middagen/ avonden voor alle kinderen. U krijgt daar een mail voor om zich in te schrijven.
- Na de voorjaarsvakantie start het thema Sprookjes.
- Graag donderdag 20 februari graag een plastic tasje mee voor de knutselwerkjes.

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy 

2 opmerkingen:

 1. Lieve juf Daisy,
  Ik wil even opmerken dat ik deze week update-jes "geweldig" vind.
  Kijk elke vrijdagmiddag ernaar uit!
  Hartstikke gezellig om te lezen en zo krijg je wat meer te weten wat jullie hebben gedaan.(Sanne nog niet heel erg open over haar bezigheden op school :-) )
  Mijn complimenten...Thanks & een mooi weekend
  Natasja Beijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Natasja,

  Bedankt voor het lieve berichtje! Wat fijn om te lezen.
  Ik schrijf het met veel plezier!!

  Groetjes,

  Daisy

  BeantwoordenVerwijderen