donderdag 20 februari 2014

Week 8 : De vergeten droom

Beste ouders,

Maandag zijn we gestart met een nieuwe weektaak. Op de weektaak stonden deze week maar 4 taakjes in plaats van 6 i.v.m de korte week. De kids hebben weer keihard gewerkt deze week.

De weektaak van deze week bestond uit :

- De nieuwe letter a - van appel, arm, anker, accordeon enz.
- Maken van woorden op het flanelbord.
- Werkje met de lichaamsdelen.
- Alle oudste kleuters werken in hun extra cijfer/rekenwerkboekje!
- De jongste hebben ook een nieuw werkje gekregen waarbij er evenveel getekend moesten worden. Héél knap!

We hebben weer veel veel leuke rijm/ cijfer en letter- lesjes gedaan. Daarnaast hebben wij deze week de lichaamsdelen geoefend.  Waar zit je pols? Je enkel? Je scheenbeen? De kinderen kunnen dit nu heel goed aanwijzen.

Dinsdag mochten wij naar de voorstelling “De vergeten droom” van het Philharmonisch orkest! Wat vonden de kinderen het prachtig. Het ging over een jongen die zijn droom kwijt was. Stukje bij stukje krijgt hij langzaam zijn droom weer terug in allerlei muzikale gebeurtenissen. De kinderen mochten ook samen met hem het orkest leiden. Prachtig!! Vraag maar eens aan de kinderen met welk handgebaar het orkest begint of juist stopt! We hebben het in de klas natuurlijk ook over dromen gehad. Hierna zijn wij onze mooiste dromen gaan tekenen. Deze dromen hangen allemaal op de gang! Neem maar eens een kijkje naar onze mooie dromen!
Donderdag hadden wij een spannende ochtend. Het brandalarm ging plotseling af en de kinderen liepen keurig twee aan twee met de juf mee naar buiten. De juf was heel trots!  Dit was gelukkig een brandoefening om te oefenen hoe we naar buiten moeten lopen. Hierna hebben wij alle werkjes netjes afgemaakt en konden we in de middag gezellig met ons speelgoed spelen.

We hebben ook onze lange pindaketting bij het kleuterplein opgehangen. Zo kunnen de vogels er heerlijk van smikkelen!

Belangrijk:
- Maandag 3 maart gaan de rapporten met de oudste (groep 2) kinderen mee!
- Dinsdag 4 maart vieren wij Carnaval in de klas. Alle kinderen mogen verkleed komen!!
- Woensdag 5 en Donderdag 6 maart zijn de tafeltjes middagen/ avonden voor alle kinderen. U krijgt daar een mail over om u in te schrijven.
- Na de voorjaarsvakantie start het thema Sprookjes.
- Woensdag 19 maart organiseren wij een "Opa en Oma Hightea" in de klas. Joepie!! Hierbij mogen max. twee opa's of oma's meekomen. In de klas zullen leuke activiteiten klaar staan, die de kinderen met hun opa of opa mogen doen. De groep zal die dag in tweeën worden gesplitst! De eerst groep opa's en oma's mogen van 9.00 - 10.00/10.15 en de tweede groep van 11.15- 12.30 gezellig in de klas komen. Als die dag toevallig niet lukt, kan opa of oma zich ook opgeven om een keertje voor te lezen in de klas. Komt een lijstje op de gang! Geef het alvast door aan de opa's en oma's!
- Na de vakantie op 17 maart krijgen wij 3 lessen van de Snuffelhond Bas . Dit een een leerzame cursus waarbij kinderen stapsgewijs gewend raken aan honden. Geweldig lessen! Zie bijlagen.

Een hele fijne vakantie! Geniet en rust lekker uit!


Liefs,


Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen