vrijdag 31 januari 2014

Week 5

Beste ouders,

Wat hebben we een koude week achter de rug brrrrr!! Eindelijk was daar de kou van de winter.
We hadden allemaal koude handen en rode wangen van het buitenspelen!

Wat hebben de kinderen deze week weer super gewerkt. De oudste kleuters hebben het moeilijke rekenwerkje uit een boekje gemaakt. ( Cito) De resultaten worden tijdens de tafeltjesavond besproken. De jongste hebben samen met de juf werkjes gedaan en een werkblad "welke is anders " in hun jongste mapje gemaakt.

Wat hebben wij deze week geleerd:
- de letter v schrijven.
- het alfabet + lied!
- zelf woorden schrijven
- kritisch luisteren naar een verhaal
- rekenreeks afmaken
- motoriek oefening met winterkleren.
- zelfportret voor het rapport tekenen!

Deze week twee feestjes, het kon niet op! Woensdag werd Mette 6 jaar, hiep hiep hoera!!! Mette trakteerde ons op heerlijke ontbijtkoekhuisjes!Donderdag werd Nynke 5 jaar, Hiep hiep hoera! Zij heeft heerlijke vlinder popcorn uitgedeeld. Jammie!!We hebben deze week ook voor juf Marian (1/2 E) gezongen. Zij vierde ook haar verjaardag!!
Donderdag hadden wij een verrassing in de klas. Meester Mario van de bibliotheek kwam het prentenboek van 2014 bij ons voorlezen. Wat kan hij dat goed zeg!!! Het verhaal ging over krrrrokodil!!Hij had ook een krokodil meegenomen, maar gelukkig was het geen echte!!! Het verhaal ging over krrrrokodil, die andere dieren aan het plagen was. Dat hoort natuurlijk niet bij onze vreedzame school! Uiteindelijk komt hij een krokolientje tegen.... Vraag maar hoe dat afgelopen is!!

Na al het harde werken hebben wij de week gezellige afgesloten met een heerlijk gezond middaghapje van Viggo. Heerlijke spiesjes met kaas, worst, komkommer en tomaat!! Jammiee!!!

Belangrijk : 
- Vanaf maandag 10 maart starten wij met het thema sprookjes. Bij ons zal het verhaal Assepoester centraal staan. Leuke verkleedkleren, boeken, versieringen, speelsetjes, spelletjes en poppen van sprookjes zijn van harte welkom!
 
Een heel fijn winters weekend!

Liefs,

Juf Daisy Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen