vrijdag 17 januari 2014

Week 3

Beste ouders,

We hebben weer een gezellig week achter de rug!! We werken met het thema winter! De klas ziet er al winters uit en de thema tafel ligt al vol met mooie materialen. Daarnaast zijn we sneeuwpoppen aan het verven. Stiekem hopen we natuurlijk binnenkort op die mooie vallende sneeuwvlokjes. Daarom zijn wij op het liedje sneeuw aan het zingen en dansen! De kinderen vinden het geweldig!We hebben het deze week bij de vreedzame school gehad over om de beurt iets doen en de manier hoe je samen iets moet oplossen. We proberen het eerst zelf op te lossen. Als dat niet lukt, kun je hulp vragen aan een oudste kleuter. En als dat niet lukt, helpt de juf!Op het digibord hebben wij weer zeer leerzame lesjes gedaan. Bijv. Welk woord is het langst en welk woord is het kortst? Ook hebben wij geleerd om te zien hoeveel woordstukjes een woord heeft: ha| gel | slag. We hebben werkjes gemaakt waarbij we moesten kijken waar er een appel te veel was en waar een appel te weinig.

Bij de aflevering van Huisje boompje beestje hebben we geleerd over isolatie door middel van dubbel glas, dekens om het huis van raaf en dikke kleren. We hebben geleerd dat isolatie ervoor zorgt dat de warmte binnen blijft en de kou buiten!!! Daarnaast weten we ook dat de huisnummers van 2-4-6-8-10 lopen. De andere huisnummers zitten namelijk aan de overkant!Maandag heeft Sanne ons getrakteerd op lekkere fruitspiesjes en cadeautjes omdat zij nu bij ons in de klas zit ! Wat een feest! Nogmaals bedankt lieve Sanne! En als afsluiting van deze week hadden wij het gezellige vrijdagmiddag hapje van Emmalynn. Een heerlijk fruithapje!!! Dankjewel!!

We hebben deze week ook weer lekker gegymd en gedanst op verschillende liedjes. Leuk om de kinderen zo enthousiast te zien dansen en zingen!

Een fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen