vrijdag 10 januari 2014

Week 2 : thema winter

Beste ouders,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar 2014! Dat het een liefdevol, leerzaam en gezellig jaar mag worden. Alle kinderen hebben een gezellige kerstvakantie gehad, en moesten wel weer even wennen aan het vroege opstaan!

Het begon maandag helaas met een kapot raam, een vuurpijl precies door onze boom heen geschoten. Gelukkig hebben wij donderdagmiddag al een nieuwe raam van meester Eddy gekregen. We moeten nog even wachten tot er weer een nieuwe boom opgemaakt mag worden!

De week vierden Emma en Sophie hun zesde verjaardag. Hiep hiep hoeraa!!!Wat hebben we deze week nog geleerd:

- Wat hoort er allemaal bij de winter?
- Allerlei woorden met een P benoemen en tekenen.
- De juiste volgorde van een verhaal.
- Kritisch luisteren: De juf vertelt een verhaal met plaatjes en stelt daarbij verschillende vragen.
- Welk  aantal kilo's is het meeste/ minste en daarbij wat is het lichtst en het zwaarst?
- Wat zit er voor ...( een cijfer)  en wat zich er na... ( een cijfer)
- We hebben in een huisje boompje beestje geleerd over een meisje met een haarziekte. Haar eigen haar kreeg zij niet meer terug en daarom kreeg zij een mooie pruik. Deze pruik werd gemaakt van echt haar! Er waren meisjes in het verhaal die hun haar wilde doneren bij de kapper. Hiervan hebben zij een nieuwe pruik voor het meisje gemaakt! Prachtig verhaal!We zijn met een nieuw thema gestart: de winter!!! Het weer is er nog niet naar, maar we hebben gehoord dat het er wel aankomt. De wintertafel staat weer gezellig in de klas. De oudste kleuters hebben een mooie ijsbeer geverfd en de jongste zijn bezig met een sneeuwpop verfwerkje. Er zijn ook al mooie sneeuwkristallen door de oudste kleuter geknipt en op het raam geplakt. De klas komt er weer gezellig winters uit te zien! Als u thuis nog leuke siermaterialen ( sneeuwpop, pinguïn, sneeuwversiering enz) mag u het meegeven.


We hebben ook weer heerlijk gegymd. We hebben over het ijs gesprongen, geklommen, bal naar elkaar gerold en de ballon hoog gehouden. Wat vonden de kinderen leuk!!Deze week is Sanne bij ons komen wennen. Welkom en heel veel plezier in groep 1/2a!

Iedereen een heel fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen