vrijdag 24 januari 2014

Week 4: Pannenkoeken bakken


Beste ouders,

Deze week hebben we weer hard gewerkt. Op maandag zijn wij met een nieuwe weektaak gestart. Hier stond de nieuwe letter v centraal. De v van vogelverschrikker, visser, vuilniszak enz.
Wat hebben we deze week geleerd :
Synthese van klanken tot een woord
Schaduwen herkennen
Letter V
Eén meer
Eén minder
Wat ingrediënten heb je nodig voor een pannenkoek?
Hoe maak je een pannenkoek?
Sommen maken
Iglo bouwen

Dinsdag hebben wij lekker gegymd. Hierbij mochten wij klimmen en klauteren, stuiteren, overgooien naar elkaar, huppelen en hinkelen. Wat konden zij dit goed!!
Woensdag hadden de oudste kleuters een spannende dag. Zij mochten namelijk een moeilijk werkje in een boekje maken. (taaltoets).Zij zaten als echte studenten aan een tafeltje. Heel erg knap! Tussendoor hebben wij even lekker gedanst en bewogen en daarna weer keurig verder gegaan. De juf is trots op jullie! De jongste kleuters mochten even gezellig bij twee andere klassen spelen. Eerst vonden ze dit wel erg spannend maar dit hebben zij ook hartstikke goed gedaan. Aan het einde van de dag kreeg iedereen een mooie sticker van de juf! Volgende week zal het laatste moeilijke werkje (rekentoets) voor groep 2 plaats vinden.

Woensdag was de start van de Nationale voorleesdagen. We beginnen elke ochtend met een mooi prentenboek. Deze week kwamen er ook groep 3 kinderen voorlezen, die vorig jaar in deze klas hebben gezeten. Wat vonden de kleuters dit gezellig en wat konden de groep 3 kinderen al goed lezen! Volgende week zullen zij er nog een aantal groep 3 kinderen komen voorlezen.Donderdag hadden wij een pannenkoeken bakdag in de klas! Wat een feestje was dit!!! De kinderen mochten allemaal hun eigen pannenkoek bakken. Iedereen had een eigen keukenshort meegenomen. We hebben eerst het boek ‘Alles voor een pannenkoek gelezen”. Hierin hebben wij gelezen welke ingrediënten Hans voor zijn pannenkoek nodig had.  En natuurlijk ook waar de ingrediënten vandaan komen. Daarna hebben wij aan de hand van eplaatjes en PowerPoint alles samen besproken en geleerd welke ingrediënten we nodig hebben, hoe we een mix moeten maken en hoe we een pannenkoek moeten bakken. Zo waren wij pannenkoek proef en konden we aan de slag! De mama van juf Daisy kwam ons helpen en leren pannenkoeken bakken. Wat was dat fijn en gezellig! We hadden een enorme stapel met wel 30 pannenkoeken!!!

Vrijdag hebben wij de laatste werkjes van de weektaak afgemaakt. Alle weektaken weer keurig af!!! Na al het harde werken hebben wij de week gezellige afgesloten met een heerlijke gezond middaghapje van Ruben! Jammie!!


Belangrijk:
 
- Volgende week donderdag krijgen we een les over het het prentenboek van het 2014. Spannend!!
- Vanaf week 11 ( start maandag 10 Maart) starten we met een nieuw groot thema Sprookjes waarbij het verhaal Assepoester centraal staat. Als u leuke materialen, verkleedkleren, poppen, boekjes zou dat erg leuk zijn.

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen