vrijdag 13 december 2013

Week 50: Communicatie museum

Beste ouders,

Wat een gezellige kerstsfeer hebben we in de klas. De kerstboom staat en de lampjes branden! We starten de ochtend met gezellige kerstliedjes op en de openhaard aan. De kinderen zijn heerlijk rustig aan het werk!We hebben deze week ook weer een nieuwe weektaak gekregen. Hierin hebben we de nieuwe letter : K van Kerst geleerd! Deze letter hebben wij gestempeld en daarbij plaatjes met de letter K getekend. Het werkje uit de kast heeft ook iedereen gedaan. Hierbij mochten de kinderen zelf woorden met letterblokjes maken. De jongsten hebben ook keurig in hun kerstboekje en uit de kasten gewerkt!

Dinsdag zijn wij met de bus naar het Museum van Communicatie geweest. Een hele beleving voor de kinderen! We moesten van te voren een brief maken en mochten deze mee naar het museum nemen. We kregen hier een verhaal te horen over Krokodil! Het ging over een brief die van heel ver moest komen. Hierna mochten wij naar het postkantoor. De verkoper Imran mocht postzegels verkopen. Hierna hebben wij alle postzegels gestempeld, want je mag een postzegel maar 1x gebruiken! Daarna kon je bij de brievenbus kiezen of je de brief naar iemand dichtbij wilde sturen of juist ver weg. Postbode Matteo mocht de brieven uit de brievenbus in zijn posttas doen. Daarmee konden wij naar de sorteermachine. Dat is een hele oude machine ( met heel veel lawaai), die de post op postcode sorteert. We mochten allemaal één voor één een brief in de machine doen. De kinderen vonden het geweldig! Zie foto's!
We hebben deze week ook weer lekker geknutseld. Er zijn mooie kerstbomen geverfd. De glazen potjes zijn versierd met papier in mozaïekvorm.  Hier kunnen we een kaarsje in doen en tijdens het kerstdiner mooi laten branden. Daarnaast zijn er nog Kerstmannen, kerststerren, rendieren en kerstbomen werkjes gemaakt.Donderdag hadden we een verrassingsles : Een les over drijven en zinken!! De juf reed de dag er voor op de fiets en hoorde iemand om hulp roepen. De bal van een aantal kinderen was in de sloot gevallen. Groot probleem!! De bal bleef op het water drijven. Gelukkig konden wij dot probleem oplossen. Wij zijn gaan onderzoeken welke voorwerpen blijven drijven en welke voorwerpen niet! We zijn er ook achter gekomen hoe het komt dat voorwerpen juist wel of niet blijven drijven. Dit kan zijn door de vorm (hol/massief) zwaar/licht,  de grootte, zit er lucht in en zijn er genoeg watermannetje die het voorwerp kunnen tillen. Alle kinderen hadden een rood en een groen papiertje gekregen en bij ieder voorwerp vroeg de juf: Wat denk je : Blijft het voorwerp drijven dan mag  je het groene kaartje in de lucht houden. Als je denkt dat het gaan zinken dan mag je het rode kaartje in de lucht houden. De kinderen vonden het prachtig en deden super goed mee! De juf had ook nog een spectaculair filmpje van een bus die ook kan varen. De kinderen stonden versteld haha! Hierna kregen de kinderen een onderzoekswerkblad en mochten  de kinderen tijdens de speelwerkles zelf verder gaan onderzoeken!


De lijst voor het kerstdiner is helemaal ingevuld. Heel erg bedankt!! De kinderen en de juf hebben al veel zin in het kerstdiner.
  
BELANGRIJK :

  • Dinsdagochtend en middag gaan wij kerststukjes maken.
  • Vergeet niet alle materialen op maandag mee te geven ( oase, takken, versiering, bakje enz)
  • Woensdag kerstdiner 17.00-19.00!
  • Donderdag gaan wij alles opruimen en schoonmaken. Graag een plastic tas met naam mee, om alle werkje en kerststukje mee naar huis te nemen. Het is ook speelgoedmiddag, dus vergeet je speelgoed niet!
  • Vrijdag is een margedag!

Een heel fijn weekend!

Groetjes,

Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen