vrijdag 6 december 2013

Week 49: 5 december!

Beste ouders,

Wat hebben we een geweldige week met elkaar gehad. We hebben hard gewerkt, mooi gezongen, gedanst en vooral héél erg genoten van alle sinterklaas activiteiten!!Maandag zijn we met een nieuwe weektaak Motoriek gestart. We hebben allerlei motorische werkjes gemaakt en zo leren we steeds beter en netter te schrijven en te kleuren. De jongste hebben ook in hun sinterklaas boekje gewerkt en een rijmwerkje in hun jongste mapje gemaakt.

Dinsdag hebben wij heerlijk gegymd en hebben wij reis om de wereld gemaakt. We mogen dan de hele speelzaal rond klimmen en klauteren, ondertussen komen de kinderen in allerlei landen en komen daar allemaal dieren en bijzondere objecten tegen waar ze een foto van mogen maken.

Woensdag kwamen de hulpmoeders Jeannette en Jennifer helpen met pepernoten bakken! Jammie! Het was een groot succes en het rook heerlijk!! De kinderen hebben er hierna lekker van gesmuld! Bedankt Jeannette en Jennnifer! We hebben genoten!

Donderdag was het dan zover, Sinterklaas kwam bij ons opzoek! Vol verwachting stonden wij langs de weg op Sinterklaas te wachten. Het duurde even.... maar uiteindelijk kwam hij daar aan hoor met een hele hoop pieten! Wauw, Sinterklaas zat achter op de motor!! Toen we naar binnen mochten, stond er een enorme rij van pieten ons op te wachten om allerlei snoepgoed aan ons uit te delen. Later hebben wij met alle kleuterklassen in de grote gymzaal bij Sinterklaas gezeten. Sinterklaas vertelde iets over de kinderen uit groep 12/a uit zijn grote boek. Hij vertelde dat de kinderen van 1/2 a heel hard kunnen werken. De oudste kleuters kunnen heel goed aan hun weektaak werken, soms wel 3 werkjes op één dag! De jongste kunnen goed in hun jongste mapje werken. Daarnaast had Sinterklaas tijdens een avondtocht door de Bloemenbuurt onze knutselwerkjes op het raam gezien. Hij was er erg trots op! Hierna hebben we onze dans 'Sinterklaas wil dansen' opgevoerd. De kinderen waren helemaal onder de indruk van de Sint, waardoor ze het zingen soms even vergaten haha! De pieten dansten ook mee! De juf was super trots op de kinderen. ( Filmpje krijgt u via de mail). We kregen ook allemaal een cadeau van Sinterklaas. Het was een motoriek spel waarbij je de bal in een gat met een cijfer moet proberen te krijgen. Maar pas goed op voor je hoofd haha! Na het sinterklaasfeestje hebben wij lekkere speculaas en snoepgoed gegeten en wat limonade gedronken. We hebben de dag afgesloten met een gezellige Sinterklaasfilm! Marlouke en Margo, bedankt voor de hulp en de gezelligheid! De link met foto's krijgt u via de mail!


Vrijdag mochten alle kinderen iets meenemen wat hij/zij op pakjesavond had gekregen.Aan het eind van de middag mochten zij hier nog even mee spelen. Vrijdag was een rustige dag, waarbij de kinderen lekker kalm aan het werk waren. Ze waren toch wel wat moe van pakjesavond. De juf heeft alles sint spullen weer weggehaald! Maandag beginnen we met de kerst! Als u nog leuke versiermaterialen heeft, zijn wij daar erg blij mee!

Belangrijk:

- Maandag hangt de inschrijflijst met hapjes voor het Kerstdiner. Graag invullen a.u.b.
- Dinsdag 17 december gaan wij kerststukjes met de kinderen maken .
- Neem allemaal aankomende maandag een tas met bijbehorende spullen mee.( bakje, oase, kaars, takjes, versiersels, lichtjes e.d) Graag voorzien van naam op de tas.
- Wie zou het leuk vinden om te helpen met de kerststukjes ? ( nog 1 extra ouder) Het mag in de ochtend en in de middag!
- Daarnaast ook graag een glazen (jam) potje (met naam) voor een knutselactiviteit meenemen !
- Dinsdagochtend 10 december gaan wij met de bus naar het museum! Wekrijgen een les van brievenbus tot brievenbus!

Een heel fijn rustig weekend toegewenst!


Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen