vrijdag 29 november 2013

Week 48

Beste ouders,

Wat een spannende en drukke week voor de kinderen en de juf! We volgen met veel plezier het Sinterklaasjournaal! We zijn al goed aan het oefenen voor het optreden voor Sinterklaas.Deze week kwam de luisterpiet ook nog langs en had alle sintboekjes van de kinderen door gelezen. Hij had op alle boekjes een sticker geplakt! Daarnaast lagen er ook allemaal rode pakjes in het raamkozijn. Hier had de piet allemaal lekkers in gedaan! Jammie!! Ja , en toen zagen we nog een groot geel cadeau liggen en daar stond op : voor juf Daisy. Spannend!!!!! Er zat een briefje op en helaas stond daar in dat het pakje pas op 5 december open gemaakt mag worden. Heel erg jammer!!!Wat hebben we deze week geleerd:

- Wat is een woordweb?
- Alle woorden rondom Sinterklaas besproken.
- Rijmen met sinterklaas woorden : sinterklaas - speculaas!
- Wat begint er met de aangegeven letter?d --> dak!
- Welke twee woorden beginnen met dezelfde letter pakje en piet!
- Wijs het cijfer, de letter, het woord of de zin aan?
- Welk woord zei het juf als eerste/ laatste?  ring, mijter, baret of boek.
- Auditieve synthese: Je ziet hier een zak, pak, mijter, schoen. Waar zie je z- a - k?
- Wat is meer? Wat is minder?

Woensdag hadden wij een gezellige knutselochtend. We hebben in 4 groepjes geknutseld met leuke sinterklaasliedjes aan. We hebben het volgende gemaakt : van wc rolletjes sint en pietjes, een silhouetwerkje met sint/ piet op het dak, een zak met cadeautjes en grote sint en piet gezichten. We hebben nu echt bijna geen plek meer voor andere knutselwerkjes, er hangt zoveel!! Ouders, ontzettend bedankt voor jullie hulp!

We hebben deze week ook als echte pieten gegymd : over het dak lopen, pakjes in de schoorsteen mikken, klimmen , glijden en wedstrijd pietjes! Wat konden de kinderen dit goed zeg. Het waren net echte pieten, heel erg knap! Toen we donderdag terug kwamen lagen er pietendiploma's in de klas. Sinterklaas heeft ons allemaal zien gymmen in het speellokaal en was erg trots! Joepie!Vrijdag hebben wij nog een leuke verkeersles gedaan. De juf heeft hierbij een verhaal over Maarten voorgelezen. Het verhaal ging over oversteken! Dus wij zijn ook actief naar buiten gegaan om voor de school en  in de buurt te oefenen met oversteken. Stoppen bij de stoep. Links en rechts kijken. En daarna nog een keer! Als er niks aan komt dan lopen wij rustig de weg over! Wat ging dit goed , ondanks de regen ;-)

Belangrijk :

Volgende week donderdag 5 december komt Sinterklaas bij onze school op bezoek. Het is belangrijk dat u op tijd op school bent, want om 8.30 staan wij voor de school vlak bij de ingang. De kinderen komen bij de juf staan. De ouders mogen aan de overkant van de weg staan. Zij er ouders die foto's willen maken?Alle kinderen mogen daarnaast ook als Sint of piet verkleed komen! s'Middags zijn de kinderen vrij. Vrijdag krijgen de kinderen alle Sinterklaas knutsels weer mee naar huis en dan zullen we met de kerst gaan beginnen. Leuke kerst siermaterialen zijn altijd welkom ;-)

Er is een wijziging wat betreft de klassen rond tijdens de verjaardagen. De kleuters mogen alleen nog op de beneden verdieping bij de andere kleuterklassen , groep 6, en bij de directie langs de deur. In de andere bouwen is dit precies het zelfde. Er hoeft niets lekker mee mee naar de leerkrachten, de kinderen krijgen een sticker op hun verjaardagskaart!

Een fijn weekend!

Sinterklaas en Zwarte Piet op motor met zijspan

Liefs,

Juf DaisyGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen