vrijdag 22 november 2013

Week 47

Beste ouders,

Wat een gezellige start van de Sinterklaas. Zaterdag kwam Sinterklaas aan en maandag hebben wij het hier natuurlijk uitgebreid over gehad! Sommige kinderen zijn ook bij de haven gaan kijken! Super leuk! De kinderen hadden zelfs al een cadeautje in hun schoen gekregen. Ik begrijp Sinterklaas natuurlijk best, want het ook zijn hele lieve zoete kinderen!!Haha!
Maandag gestart met een nieuwe weektaak met allerlei sinterklaas opdrachten. We mochten maandag allemaal onze schoen mee naar school nemen en in de middag hebben wij heel mooi voor de openhaard gezongen. Natuurlijk met de hoop dat de zwarte pieten en die lieve goede Sint ons konden horen zingen.

Dinsdag stonden we dan voor de school... De juffen en meesters konden niet naar binnen. De rommelpieten hadden de sleutel van meester Eddy gepikt. Ze stonden samen met meester Freek op het dak! Uiteindelijk gaven de pieten de sleutel terug aan meester Eddy. Toen we binnen kwamen hadden de pieten vreselijke rommel in de klas gemaakt, alles op de grond en de banken en stoelen lagen om! Wat een stoute pieten!! Alle kinderen hielpen mee met opruimen en zodoende was het snel weer opgeruimd! Er er lagen gelukkig ook cadeautjes bij de schoentjes! We mochten allemaal tegelijk ons cadeautje open maken. De meisjes hadden allemaal een portemonnee gekregen en de jongens kregen een mooie auto! Toen bonkte er iemand heel hard op de deur ! Het waren de rommelpieten!! De kinderen hebben de pieten even goed aangesproken, dat ze de volgende keer na het spelen, alles weer netjes moeten opruimen. We hebben nog wat liedjes samen met de pieten gezongen en alle kinderen kregen nog wat lekkers.


We hebben deze week heel hard gewerkt met gezellige sinterklaasliedjes op. Daarnaast hebben we ook weer goed geoefend met het zelfstandig werken. De juf loopt vaste rondes tijdens het spelen en werken en dan mag je de juf wel wat vragen. Wat gaat dit goed! We zijn ook mooie huisjes aan het knutselen  (kijk maar naar onze ramen) en we zijn met de zwarte piet en sinterklaas verfwerkjes bezig. De klas ziet er al erg gezellig uit. Wie zou er volgende week woensdag willen helpen bij het knutselen? (2 of 3 ouders na de inloop) Zo kunnen we in groepjes knutselen. Ik hoor het graag?
Maandag zijn wij ook gestart met de weektaak :
- De letter i stempelen.
- De begrippen : eerste en tweede.
- Maken van een sinterklaaspuzzel
- Sinterklaas werkboekje
- Rollenspelhoek: Het sinterklaashuis : Wat wordt daar hard gewerkt!!! De schoenen vullen, de namen in het boek schrijven, cadeautjes wegbrengen, kunstjes oefenen en natuurlijk ook even een pieten dutje doen.


We kunnen ook al een beetje Engels praten , want wij hebben al wat woorden geoefend met het boekje van Zoë. Zo hebben wij ook geleerd dat madeliefje eigenlijk Daisy in het Engels is! Grappig hé! We kunnen ook zeggen My name is.... of How are you?

We hebben het deze week over beroepen gehad. Wat wil je eigenlijk later worden? De kinderen kunnen dat al goed vertellen en zij willen de juf hier later maar al te goed mee helpen. Matteo en Quinten willen later een mooi huis voor de juf bouwen. Mirko wil mijn haren wel knippen. Bij Nane kan ik mooie nieuwe jurkjes kopen en bij Ruben kan ik mijn boodschapjes halen. En daarnaast komen er een hele hoop nieuwe juffen bij ;-) Wat is de juf hier blij mee! ;-)

De vormen hebben wij deze week ook extra geoefend! We hebben er spelletjes van gemaakt! Daarnaast ook nog lesjes op het digibord met de vormen clown gedaan! Wat zit er achter het toverdoek? We kunnen de vormen sorteren op vorm, kleur en grootte!

Dinsdag en woensdag waren de tafeltjesmiddagen en avonden! Het waren fijne gesprekken en leuk om u allemaal weer even gesproken te hebben!

Deze week vierde Ruben ook zijn 6e verjaardag! Hiep Hiep Hoera!!


En niet alleen Ruben was jarig, maar Aap van De Vreedzame school vierde ook zijn 5e verjaardag. Hij heeft ons op heerlijke banaantjes getrakteerd! Jammie!!!


We hebben de week gezellig afgesloten met het gezonde en zelfgemaakte hapje van Donna: spiesjes met kaas en worst! De kinderen hebben er heerlijk van gesmikkeld! Dankjewel Donna!

Een fijn weekend!
zwarte piet komt tevoorschijn uit schoorsteen

Liefs,

Juf Daisy

1 opmerking:

  1. Leuk! Bedankt voor de uitgebreide update! Enne thuis was t alweer dat Nane zuster in t ziekenhuis wilde worden. Dan hoop ik niet dat je alleen Van die nieuwe zusterjurkjes kunt kopen bij haar ;)

    BeantwoordenVerwijderen